Annons

Nye målvakten spelklar för KFC: ”Hård konkurrens om platsen”

Målvakten Juan Mendonca är spelklar för Kristianstad FC och kan debutera i Skånederbyt mot Ängelholms FF på måndagskvällen.
– Det är inget beslutat om det ännu. Vi kommer att ta ut laget på måndag, säger KFC-tränaren Serdar Dayat till klubbens webbplats.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 22 april 2018
Juan Mendonca är spelklar och kan göra debut för KFC i måndagens viktiga match mot Ängelholms FF.
Juan Mendonca är spelklar och kan göra debut för KFC i måndagens viktiga match mot Ängelholms FF.Foto: Lasse Ottosson

Kristianstad FC har inlett division I-säsongen med två förluster och jagar nu första segern.

Och lagom till derbyt mot Ängelholms FF är målvakten Juan Mendonca, som anlände sist av spelarna från Argentina kort före seriestarten, spelklar efter klartecken från Migrationsverket.

Annons

Det betyder att KFC har tre målvakter i truppen. Förutom Mendonca även Joel Hallgren, som stått i de två inledande matcherna, och unge Max Rundqvist.

– Det är skönt att pappren och övergången nu är klar. Nu har vi tre bra målvakter och en hård konkurrens om platsen, säger Serdar Dayat till klubbens webbplats.

Vem som vaktar målet mot Ängelholms FF avgörs definitivt under måndagen.

Forwarden Guido Barreyro tränade inte i lördags – laget sista träning inför Skånederbyt. Han har besvär i baksidan (upp mot skinkan) och lär inte komma till spel mot Ängelholm.

Maximiliano Cabana utgick senast mot Lunds BK med känning i en baksida, men har tränat för fullt både fredag och lördag.

KFC tränade med en fembackslinje på lördagens träning och väntas testa den modellen mot Ängelholm.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons