Annons

Nytt brolopp – nästa år!

FRIIDROTT Det blir inget motionslopp på Öresundsbron i år, men 2002 arrangeras troligen åter ett internationellt Brolopp.
Sport • Publicerad 30 januari 2001

Det blev beslutet när Öresundsbrokonsortiet och i MAI i Malmö träffades på måndagen för att diskutera möjligheterna att upprepa succén från den 12 juni förra året, då omkring 80000 löpare sprang halvmaran på 21 kilometer mellan Kastrups flygplats och Limhamnsfältet.

Det loppet genomfördes innan broförbindelsen hade öppnats för trafik och löparna kunde utnyttja hela den ena väghalvan i tunneln och på bron.

Annons

Sedan i höstas har MAI:s ordförande Johnny Örbäck offentligt pratat om att han vill göra broloppet till ett årligt arrangemang, men med färre deltagare än vid premiärloppet.

Öresundsbrokonsortiets vd Sven Landelius har tidigare uttryckt tvivel på att motionsloppet på ett smidigt sätt går att kombinera med det åtagande man har att hålla bron öppen för trafik.

Men på måndagen pratade sig Örbäck och Landelius samman. Enligt ett pressmeddelande konstaterar de gemensamt att det inte är realistiskt att genomföra något Brolopp i år. Däremot ska parterna gemensamt undersöka möjligheterna att genomföra Broloppet på försommaren 2002 och att därefter skapa ”ett återkommande folkligt och idrottsligt arrangemang”.

Planeringen för Broloppet 2002 ska ske i samråd med bland andra polis och räddningstjänst på båda sidor Öresund.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons