Annons

Nytt förslag får ridklubbarna att slå bakut

RIDSPORT Säg Pegasus – och du har retat upp medlemmarna i landets ridklubbar. Pegasus är arbetsnamnet på Ridsportsförbundets projekt som föreslår att höja medlemsavgiften från 22 till 150 kronor. Ett förslag som fått hela ridsportssverige att protestera.
Sport • Publicerad 31 januari 2001
Arbetsnamnet på Ridsportsförbundets projekt som föreslår att höja medlemsavgiften från 22 till 150 kronor har fått hela ridsportssverige att protestera. Bild: PER ROSENQVIST
Arbetsnamnet på Ridsportsförbundets projekt som föreslår att höja medlemsavgiften från 22 till 150 kronor har fått hela ridsportssverige att protestera. Bild: PER ROSENQVISTFoto: Pegasus.

–Det är än så länge bara ett förslag och det vi ville göra var att väcka en debatt, säger Tessie Sjöstedt informationschef på förbundet.

–Och det har vi ju verkligen lyckats med. Men jag tycker att debatten har varit aningen onyanserad...

Annons

Idag betalar ridklubbarna in en avgift till förbundet på 22 kronor per medlem.

Pegasus innebär bland att förbundet vill höja den avgiften till 150 kronor. Det här har fått klubbarna att slå bakut. Men Pegasus handlar om så mycket mer än bara höjda medlemsavgifter. Men det är de som ska finansiera allt det andra.

Förbundet hoppas att projektet ska ge 32 miljoner i ökade intäkter.

Vart ska då de pengarna gå:

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons