Annons

Nytt inhopp för Kulusevski – Tottenham utslaget

Dejan Kulusevski stoppades från landslaget men får speltid för Tottenham.
Mot Nottingham byttes han in och fick då vara med och åka ur den engelska ligacupen.
En annan storklubb, Liverpool, tog sig i sin tur vidare med ett nödrop.
Fotboll • Publicerad 9 november 2022
Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Dejan Kulusevski. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tottenham ville inte släppa Dejan Kulusevski till nästa veckas landskamper mot Mexiko och Algeriet.

Motiveringen: Han behöver rehabilitera sig efter ett längre skadeuppehåll.

Annons

Snarare är det så att landslagsstjärnan spelar sig i form. För några större fysiska bekymmer verkar Kulusevski inte lida av.

Han gjorde ett nästan halvtimman långt inhopp mot Liverpool i Premier League i helgen – och fick ett nytt, längre inhopp mot Nottingham i kvällens ligacupmatch.

Kulusevski kom in i den 59:e minuten, vid underläge med 0–2 på City Ground. Hans medverkan fick inte det genomslag managern Antonio Conte hade hoppats på. Tottenham lyckades inte reda ut situationen. I stället var Nottingham närmare ytterligare mål.

Nottinghams 2–0-seger var inte det enda resultatet som stack ut. Arsenal föll med 1–3 hemma mot Brighton.

Liverpool mönstrade en ung elva mot League One-laget Derby. Liverpool var dock fortsatta favoriter men fick det rejält tufft och drabbningen kom att bli mållös och avgöra på straffar.

Där klev reservmålvakten Caoimhín Kelleher fram och räddade tre av fem straffar och Harvey Elliott kunde till slut sätta den avgörande straffen – och skicka Liverpool vidare i ligacupen.

I toppmötet mellan Manchester City och Chelsea var det City som gick segrande ur striden. Hemmalaget vann med 2–0 efter mål av Riyad Mahrez och Julian Alvarez.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons