Annons

Slutspelet flyttas – och trycks ihop

Coronasmittan i Malmö Redhawks trupp tvingar laget att flytta fram ytterligare matcher.
Det gör i sin tur att hela SHL-slutspelet skjuts upp.
För att korta slutspelet ses hemma/borta-formatet över.
Ishockey • Publicerad 10 mars 2021
Ny coronasmitta i Malmös trupp göra att hela SHL-slutspelet måste senareläggas. Arkivbild.
Ny coronasmitta i Malmös trupp göra att hela SHL-slutspelet måste senareläggas. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

I vanliga fall spelas varannan match hemma och borta från och med kvartsfinalerna, nu kan det bli som i NHL där hemma- och bortamatcher spelas i sjok om två och två under de fyra första matcherna. Då kan också de fyra första matcherna spelas inom loppet av fem dagar, med en resdag mellan hemmaplansbytet.

– Det är ett av alternativen. Du spelar två dagar i Karlstad till exempel, sedan vilar du och reser en dag och spelar två matcher i Stockholm eller var det nu kan vara. I dag ligger det ju varannan hemma-borta, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.

Inga andra ändringar

Annons

Några andra formatändringar är för tillfället inte aktuella.

– Vi tror inte i dag att vi behöver ändra formatet. Utan vi planerar att spela bäst av tre i åttondelen och bäst av sju i resterande rundor, säger han.

Något nytt datum för slutspelsstarten, som var satt till den 27 mars, är inte klart utan bestäms under kommande dagar när spelschemat för slutdelen av grundserien har ändrats.

Malmö har haft stora problem med coronasmitta under 2021. Laget drabbades för första gången i januari, och häromdagen meddelade klubben att man på nytt haft ett utbrott i truppen.

"Skämmigt"

Malmös tränare Joakim Fagervall säger till Kvällsposten att han har skamkänslor över att det är hans lag som är anledningen till att slutspelet måste flyttas fram.

– Ja, fy fan vad det är sådana känslor. Det är jättejobbigt. Men det är ingen lek det här. Och det kanske inte är över med det här. Det är klart att det är skämmigt att vi blir det svarta fåret. Jag skulle ljuga om jag sa annat, säger han.

Sedan tidigare hade Malmös matcher mot Örebro och Färjestad (tisdag respektive torsdag den här veckan) skjutits på framtiden, och nu drabbas även de kommande tre matcherna: mot Skellefteå på lördag, mot Leksand på måndag och mot Färjestad på tisdag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons