Annons

Nyzeeländsk landslagsspelare till Djurgården

Fotboll • Publicerad 9 juni 2020
Nya Zeelands Hannah Wilkinson, vänster, under en match i Argarve Cup i mars i år.
Nya Zeelands Hannah Wilkinson, vänster, under en match i Argarve Cup i mars i år.Foto: Armando Franca/AP/TT

Djurgårdens fotbollsdamer har gjort klart med en ny anfallare. Den nyzeeländska landslagsspelaren Hannah Wilkinson, med 98 landskamper i bagaget, har skrivit på för Stockholmsklubben.

"Det känns väldigt roligt att få spela för Djurgården. Jag vet att det är ett starkt och välkänt lag med mycket tradition. Dessutom är det ett lag från Stockholm vilket blir en intressant miljö för mig", säger Wilkinson.

Annons

28-åringen, som i pressmeddelandet beskrivs som en "powerforward", har tidigare erfarenhet från damallsvenskan med spel i Vittsjö innan hon den senaste säsongen flyttade till Portugal för spel med Sporting CP. Just nu befinner hon sig dock i Nya Zeeland i väntan på att kunna ta sig till Sverige där serien drar i gång den 27 juni.

"Jag spelade ju i Vittsjö i två år så jag har mött Djurgården ett antal gånger och jag har god kännedom om nivån i damallsvenskan", säger hon i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons