Oavgjort i svenskmötet – Persson nätade

Damernas Champions League-slutspel är i gång och svenskmötet mellan Stéphanie Öhströms Fiorentina och Mia Perssons Slavia Prag blev en jämn historia som slutade 2–2.
Fotboll • Publicerad 10 december 2020
Svenska Mia Persson nätade i sextondelsfinalen mot Fiorentina.
Svenska Mia Persson nätade i sextondelsfinalen mot Fiorentina.Foto: Maja Suslin/TT

Fiorentina tog ledningen redan i den fjärde minuten, men strax innan halvtid kunde Mia Persson utjämna och spräcka landsmaninnans nolla. Därefter tog Slavia Prag även ledningen med 2–1. Med tio minuter kvar av den ordinarie matchtiden fastställde Fiorentina-anfallaren Daniela Sabatoni sedan slutresultatet.

Därmed lever sextondelsfinalen i allra högsta grad inför returmötet på onsdag.

Franska storlaget Paris Saint-Germain knep en enkel 2–0-seger borta mot polska Gornik Leczna. Kanadensiska supertalangen Jordyn Huitema inledde målskyttet efter en kvarts spel och tio minuter senare satte Sandy Baltimore dit andra målet.

Blågula försvarsduon Hanna Glas och Amanda Ilestedt spelade från start när tyska jätten Bayern München bortaslog nederländska Ajax med 3–1.

Ilestedt fick en halvlek på planen innan hon byttes ut mot tyska Carolin Simon. Hanna Glas spelade hela matchen.