Annons

Sverige trea i stafetten: "Oförskämt lätt"

Mona Brorsson imponerade på tredje sträckan.
Sedan åkte Elvira Öberg upp Sverige till tredje plats i mixedstafetten i slovenska Pokljuka.
Skidskytte • Publicerad 8 januari 2023
Elvira Öberg, till vänster, och Mona Brorsson var med och förde Sverige till tredje plats i mixedstafetten.
Elvira Öberg, till vänster, och Mona Brorsson var med och förde Sverige till tredje plats i mixedstafetten.Foto: Darko Bandic/AP/TT

Det vankades mixedstafett i skidskyttevärldscupen i slovenska Pokljuka. Då utgjordes det svenska laget av; Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Mona Brorsson och Elvira Öberg.

Reservbetonat Norge

Det var ett reservbetonat norskt lag som ställdes på startlinjen. Detta eftersom såväl Sturla Holm Lægreid som bröderna Johannes Thingnes Bø och Tarjei Bø stod över stafetten. Då passade flera länder på att visa framfötterna och Norge slutade sexa.

Annons

För svensk del inledde Jesper Nelin stafetten stabilt, och växlade över till Martin Ponsiluoma som sjua – drygt 45 sekunder efter täten. Ponsiluoma växlade därefter över till Mona Brorsson som sexa, trots en straffrunda, 45 sekunder efter ledande Italien.

– Ligg känns verkligen inte bra. Det känns som att jag träffar men ändå är det bom – det är väldigt frustrerande, säger Ponsiluoma till SVT.

"Riktigt imponerande"

Brorsson inledde sin sträcka med att skjuta fullt och förde således upp Sverige till fjärde plats. Framför sig hade hon Anaïs Chevalier-Bouchet från Frankrike, Aita Gasparin, Schweiz, och Dorothea Wierer, Italien. Det hade hon även, efter att ha använt ett extraskott, efter andra skjutningen.

– Riktigt imponerade. Hon har skjutit riktigt bra. Jag tror att hon sade i bussen på väg upp att kroppen känns bättre och hon verkar ju åka riktigt bra också, säger Ponsiluoma.

Brorsson växlade över till Elvira Öberg som fyra. Upp till trean Schweiz var avståndet 11,5 sekunder och till ledande Frankrike 56,9 sekunder.

Öberg passerade Schweiz, och gick upp på tredje plats, redan efter första skjutningen.

– Det är oförskämt lätt att skjuta just nu. Jag vet hur svårt det kan vara ibland och nu går det inte annat än att träffa, säger Öberg till SVT.

Därefter höll svenskan sin placering till mål och avslutade världscuptävlingarna i Pokljuka med en pallplats för tredje tävlingen i rad. Sverige slutade därmed trea, 47,2 sekunder efter segrarna Frankrike. Italien blev tvåa.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons