Annons

Obesegrat Villa Lidköping klart för SM-final

Inget kan stoppa Villa Lidköping.
I bandysemifinalens andra match mot Skutskär vann laget med 12–0, säkrade sin 19:e raka seger – och kunde boka in biljetten till SM-finalen.
Bandy • Publicerad 13 mars 2021
Villa Lidköping ställs mot Västerås i finalen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det blir Villa Lidköpings första final någonsin på damsidan. Semifinalmötena avgörs i bäst av tre, och den första matchen vanns med 2–0.

Villa Lidköping blev etta i grundserien efter att ha vunnit samtliga 17 matcher, i och med resultaten i semifinalerna kliver damerna in i finalen med 19 raka segrar i ryggen.

Annons

I finalen väntar regerande mästaren Västerås som blev finalklart efter att ha säkrat sin andra raka seger med siffrorna 4–3 mot AIK.

Västerås ledde med 4–1 i den andra matchen, men AIK lyckades reducera två gånger i andra halvlek. Närmare än så kom man inte trots två gyllene möjligheter att kvittera på straff, ryskan Kristina Masjinskaja brände båda.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons