Ojämna Nosaby körde över topplaget FC Trelleborg

En nykomponerad backlinje. Och en Kalle Rydhög i målform. Det var Nosaby IF:s segerrecept när topplaget FC Trelleborg besegrades hemma på Nya Vallbjörka.
Sport • Publicerad 17 augusti 2009

Det var ett revanschsuget Nosaby som tog emot FC Trelleborg på lördagseftermiddagen. Dels hade Nosaby revansch att utkräva efter det förra mötet lagen emellan (förlust 0–1). Och dels med bortamatchen mot Markaryd i färskt minne; förlust 0–1 och en utvisning på Claes Olofsson.

Med "Clabbe" avstängd och en förkyld Kristoffer Svensson ställde Nosaby upp med en nykomponerad backlinje. Det visade sig bli ett rent lyckokast.

En mycket gedigen försvarsinsats rakt igenom och en starkt bidragande orsak till segern.

En annan betydande faktor var Kalle Rydhögs ledningsmål i den 44:e minuten. Matchen hade dittills stått och vägt. Och Rydhögs 2–0-mål i den 70:e får ses som direkt avgörande. Rydhög passade även på att göra 5–0 i 88:e minuten.

– Det har känts bra efter uppehållet. Kroppen är hel och frisk, säger Rydhög som äntligen blivit kvitt sina skadebekymmer.

Kalle Rydhög har nu gjort sju mål totalt varav fem efter sommaruppehållet.

– Jag är på G nu, ler tremålsskytten.

En annan som också är på gång är Shervin Shohoudi. Mittfältaren bytte av Daniel Brynolf tidigt i andra halvlek och gjorde ett lysande inhopp. Förutom framspelningen till 2–0-målet krutade han själv in 4–0.

– Ett styrkebesked. Vi har stor konkurrens i laget, den nya backlinjen var briljant och Kalle Rydhög gör tre mål vilket var viktigt för honom, säger Nosabytränaren Marek Skurczynski som hade all anledning att vara belåten med sitt lags insats.

Tack vare segern hakade Nosaby på just FC Trelleborg i toppen och minskade avståndet till en poäng. Samtidigt fick NIF också lite andrum till bottenlagen i den jämna tabellen.