Annons

Ökat hopp om omstart i NBA

NBA-säsongen har varit avbruten sedan i mars.
Men nu ökar klubbarnas hopp om att kunna återuppta spelet.
Basket • Publicerad 13 maj 2020
Hoppet lever om att kunna återstarta NBA-säsongen. Arkivbild.
Hoppet lever om att kunna återstarta NBA-säsongen. Arkivbild.Foto: Paul Beaty/AP/TT

Det är ESPN som rapporterar om de positiva tongångarna bland klubbägarna efter en telefonkonferens med NBA-kommissionären Adam Silver.

Den nordamerikanska basketligan jobbar för att minimera hälsoriskerna vid en eventuell omstart och planen är fortsatt att spela alla matcher i en eller två städer, där Orlando och Las Vegas är huvudalternativen.

Annons

Från spelarföreningen kommer också signaler om att spelarna vill få i gång NBA igen. Men enligt Adam Silver måste spelare och ledare bli bekväma med tanken att ett enstaka coronafall inte kommer stänga ned ligan igen, rapporterar ESPN.

NBA studerar hur andra ligor i världen planerar att hantera positiva coronatest bland spelare och ledare.

Om det blir en omstart av NBA är det inte säkert hur säsongen kommer att slutföras. Ett alternativ är att skippa återstoden av grundserien och i stället starta med ett utökat slutspel. Det har tidigare rapporterats om liknande tankegångar i hockeyligan NHL.

Ett beslut kring en omstart av NBA lär komma först om två till fyra veckor. På måndag väntas 22 av de 30 klubbarna i ligan ha återöppnat sina träningsfaciliteter efter att ligan avbröts den 12 mars.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons