Annons

Ola Anderberg är på bättringsvägen

FOTBOLL Smällen i ryggen i närkampen slutade med ambulansfärd för Ola Anderberg. Nu är han på bättringsvägen. Röntgen har inte visat någonting, och efter tre dygn på sjukhus har Ola nu fått känseln tillbaka.
Sport • Publicerad 5 januari 2001

Oron har varit stor hos spelare och publik som bevittnade den dramatiska olyckan i Idrottshallen i tisdags kväll.

Under de senaste dagarna har det stora samtalsämnet kring innefotbollen inte rört finaler eller matcher – utan hur Tollarpsspelaren Ola Anderberg egentligen mår.

Annons

Det som såg ut som en vanlig närkamp i matchen mellan Tollarp och Nosaby slutade med att Tollarpsspelaren Ola Anderberg föll ihop på golvet i ryggsmärtor, och fick föras med ambulans till Kristianstads sjukhus. Efter att ha slagit i nacke och rygg i golvet, tappade Ola känseln i armar och ben, plus att det gjorde fruktansvärt ont i hela kroppen.

Han har fortfarande svåra smärtor, framför allt i nacke och skuldror, men nu har känseln i varje fall kommit tillbaka.

Röntgen visar också att inga skador på själva ryggraden uppkommit.

Det finns en förskjutning i en kota, men läkarna utesluter inte att det kan vara en gammal fotbollskada, och behöver inte vara den som ledde till smärtorna och domningen i kroppen i tisdags.

–Som läkarna förklarade det så kan en kraftig smäll i ryggpartiet orsaka någon form av obalans i nervsystemet, och det kan leda till en sådan reaktion som Ola fick, säger Tommy Börjesson, tränare för Tollarp.

Enligt läkarnas teori handlar det helt enkelt om en slags ”hjärnskakning” i ryggmärgen – en chock orsakad av det kraftiga våldet mot ryggen.

Anderbergs tillstånd har stadigt förbättrats, och i går fick han för första gången sedan olyckan vara uppe och gå, som en följd av att magnetröntgen inte visade på några skador. Han har dock stränga läkarorder på att ta det lugnt framöver, och åtminstone de tre närmaste veckorna hålla sig borta från allt vad fotbollsträning heter.

Ola Anderberg är fortfarande kvar på sjukhuset för observation, men kommer snart att skrivas ut och få åka hem.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons