Annons

Olsson kan tänka sig att återvända

Fredrik Olsson, Helsingborgs IF, kan tänka sig Mjällby. Frågan är om Mjällby kan tänka sig Fredrik Olsson. "Det ligger inte nära tillhands i dagsläget", säger Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson.
Sport • Publicerad 15 juli 2008
Fredrik Olsson vill bort från Helsingborgs IF. I år har han bara fått två inhopp i allsvenskan. Bild: scanpix
Fredrik Olsson vill bort från Helsingborgs IF. I år har han bara fått två inhopp i allsvenskan. Bild: scanpixFoto: 

Fredrik Olsson har inte fått mycket speltid i Helsingborg. Senast mot Göteborg fick han göra ett av två inhopp den här säsongen. Nu vill den forne Mjällbyspelaren röra på sig. Men det är inte listerlaget som ligger närmast tillhands, utan Landskrona BOIS.

- Jag pratade med dem för en vecka sedan. Vi ska väl prata med varandra snart igen, säger HIF-anfallaren.

Annons

- Landskrona känns som ett bra alternativ, absolut, men vi får se vad som händer, fortsätter Olsson.

Fler klubbar har hört av sig. Däribland en från allsvenskan. Men från Mjällby har Olsson inte hört något.

- Det är klart att det hade varit intressant om Mjällby hade hört av sig. De är ju ett topplag i år, säger Olsson. De närmaste dagarna hoppas han på en lösning i någon riktning. Men att han vill bort från HIF är han säker på.

- Jag känner att jag vill röra på mig, men jag ångrar absolut inte något. jag har utvecklats som spelare här. Mjällby har dock inga planer på att låna Olsson, som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med Helsingborg.

- Vi känner oss relativt komfortabla med den trupp vi har och måste inte göra något. Ska vi förstärka laget måste det vara någon som höjer kvaliteten direkt, säger ordföranden Jörgen Martinsson.

- Visst, han kan bli ett alternativ, men vi är inte i behov av att låna någon spelare. Ryktenas man Juan Robledo, ser ut att stanna i Mjällby. I lördags gjorde nämligen Helsingborg, som sägs ha varit intresserade av den reslige chilenaren, klart med en annan mittback. Den finske landslagsmannen Hannu Patronen skrev på ett 3,5-årskontrakt med HIF.

Samtidigt sa sportchefen Jesper Jansson att det var färdigvärvat med mittbackar.

- Det finns inga klubbar som vill förhandla om

Robledo, bekräftar Martinsson. Som Kristianstadsbladet tidigare har skrivit har Mjäll-

by och Malmö FF legat i för-

handlingar om utlånade målvakten Dusan Melicharek. Under helgen blev det klart att Melicharek lämnar Maif för MFF.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons