Annons

Olsson riskerar missa hela höstsäsongen

Första träningen hann knappt mer än börja innan Oskar Olssons vänsteraxel hoppade ur led. För tredje gången på ett halvår. "Jag tror chansen är mindre än 50 procent att jag kan spela i höst", säger KIK-forwarden.
Sport • Publicerad 31 juli 2008

Vårsäsongen fick ett trist slut för den reslige forwardstalangen. I samma match som Kristianstads IK säkrade seriesegen i fortsättningsettan, borta mot Mörrum så slog Oskar Olsson vänsteraxeln ur led. Medan resten av laget fortsatte med play off-spel tvingades Oskar till rehabiliteringsträning.

Då fanns ändå förhoppningen att det skulle vara en engångsföreteelse, att det inte skulle krävas en liknande axeloperation som den Oskar Olsson gjorde på sin högeraxel året innan. Men när samma axel hoppade ur led igen i måndags, på den första gemensamma fysträningen efter semestern, var det tredje gången på ett halvår.

Annons

-Det hände en gång på försäsongsträningen också, säger Oskar.

Hur mår axeln nu?

- Helt okej. Det är väldigt mycket bättre än vad det var i går, dagen efter det hade hänt. Om någon vecka kan jag säkert komma igång och köra något igen, jag hoppas jag är med vid ispremiären på måndag, säger Olsson.

På måndag, innan det är dags att gå på is, ska axeln också undersökas av läkare.

- Då lär jag väl få ett besked hur det blir. Just nu vet jag ingenting, säger Olsson.

Han vet ju att en operation av axeln innebär att han kommer att missa stora delar av säsongen. Samtidigt: Det är svårt att ge allt på isen om man har en axel man inte kan lita på. Med Oskars intensiva spelstil med mycket kamp och hjärta är svårt att förena med att försöka skydda sin axel.

-Det kan ju räcka med att man är på väg fram, och någon motståndare sliter tag i min arm, konstaterar Oskar. Han är lite kluven i tankarna när det gäller axelskadan:

- Det hade kanske varit skönt att få axeln fixad, och förhoppningsvis vara tillbaka i laget efter jul. Min andra axel har ju blivit helt bra efter operationen, och det hade varit skönt att få den andra också vidgjord och slippa tänka på det mer.

- Å andra sidan... skulle jag kunna spela en hel säsong, och bara ha lite ont i bland när axeln hoppat... då skulle jag ta det.

För trots att Olsson bara är 20 år gammal, så har han en imponerande skadelista. Det är inte många säsonger som KIK-talangen kunnat spela fullt ut, utan skadefrånvaro.

Annons

- Det känns som det aldrig tar slut, snart är hela kroppen utbytt, suckar Oskar Olsson.

* * *

Från KIK:s inledning av höstsäsongen noterar vi i övrigt att:

* Unga talangerna Adrian Ekström och Jesper Ekengren båda lider av likartade ryggskador, och tvingades till lättare träning med balansboll istället för att köra tung brottningsträning med de andra.

* Backen Martin Nilsson sannolikt har den mest osannolika idrottsskadan. Eller nåja, inte ryggskadan i sig, utan sättet den kom till på:

- Jag skulle lyfta barnvagnen ur bilen, då small det, säger den nyblivne pappan, som fick träna lugnt på egen hand.

* Mest oberörd av den tuffa träningen verkade Mikael Larsson.

De andra kved och stöp i golvet, Larsson drack lugnt sitt vatten och bollade vidare med Daniel Hållström. Inget fusk med semesterträningen där, inte.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons