Annons

Rörd Jansson vann i avskedsmatchen

Örebro besegrade Hammarby med 2–1 i Oscar Janssons avskedsföreställning på Behrn arena.
Efteråt brast det för stjärnmålvakten som var rörd till tårar.
Fotboll • Publicerad 6 december 2020
Örebros målvakt Oscar Jansson fick avsluta med seger i Örebro. Nu väntar nya äventyr för Jansson som siktar på spel utomlands.
Örebros målvakt Oscar Jansson fick avsluta med seger i Örebro. Nu väntar nya äventyr för Jansson som siktar på spel utomlands.Foto: Pavel Koubek/TT

Inför slutomgången låg Hammarby på sjunde plats, ÖSK åtta, två poäng efter "Bajen". Men efter närkingarnas trepoängare bytta lagen plats med varandra i den allsvenska sluttabellen.

Sjundeplatsen är Örebros bästa sedan 2014 då laget blev sexa.

Annons

Oscar Jansson var stolt och känslosam efteråt.

– Det är svårt att säga hur tacksam jag är mot ÖSK som jag representerat i åtta år. Jag har lämnat min själ och all min energi på den här planen. Så jag hoppas att det har synts, och att jag kan lämna med högt huvud nu, sade han och fortsatte:

– Jätteskönt att avsluta med vinst, jag tycker att vi förtjänar den.

Vill utomlands

Sedan Oscar Jansson i höstas avslöjat att han kommer lämna hemstaden har flera allsvenska klubbar samt danska Bröndby visat intresse för ÖSK-målvakten som inte missat en allsvensk minut sedan 2016.

– Det är saker på gång och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan det blir klart med ny klubb. Min absoluta målsättning är att komma utomlands.

TT: Kan du sätta ord på vad ÖSK betyder för dig?

– Som jag sa till min sambo igår kväll, det finns en Oscar innan ÖSK och det finns en Oscar efter ÖSK. Allt som jag har i livet nu är ÖSK en del av. Jag träffade min sambo när jag kom tillbaka från England, vi har fått två barn och vi har köpt hus. På något sätt har dom hjälpt mig att forma mig till den jag är idag.

Olycklig debutant

I Hammarbys mål gjorde däremot Oliver Dovin allsvensk debut. Efter en dryg kvart blev 18-åringen överlistad när Örebros Heerenveenlån Andreas Skovgaard nickade in ex-Hammarbyaren Nahir Besaras utmärkta inlägg.

Och efter en halvtimme väntade några riktiga mardrömsminuter för Hammarby och Rickard Magyar. Först small det rejält när Magyar krockade med Hussein Ali – och Rickard Magyar blev liggande med smärtor kring revbenen. Minuten senare kapade Magyar Örebroförsvararen Ali och åkte på sin andra varning och blev utvisad.

Men efter 68 minuter fick anfallare Gustav Ludwigson hål på Oscar Jansson när han klippte till direkt och satte kvitteringen intill stolpen.

Annons

På stopptid avgjorde sedan inhopparen Erik Björndahl när han nådde högst i en luftduell mot Oliver Dovin.

För Hammarby, som var en guldkandidat, är säsongen är en stor besvikelse och laget avslutade allsvenskan med fem raka matcher utan seger.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons