Annons

Oretalang missade bronset

Sport • Publicerad 12 januari 2004

BROTTNING. Det blev inte en enda medalj för ortsbrottarna vid 38:e upplagan av Vättercupen. SM-finalisten David Lindh, Osby, blev utslagen i 74 kg-klassen.

David vann på poäng med 7–2 över svenske juniormästaren i fristil, Jonas Nyberg, Oskarshamn, men blev utslagen efter poängförlust med 6–0 mot Christer Wangfeldt, Viskafors, som tagit tre SM-guld i fristil tidigare.

Annons

Närmast en medalj var BK Ores Peter Wiklund i 66 kg-klassen. Man kan säga att bronsmedaljen i praktiken var klar för i den avgörande matchen ledde han efter en period med hela 9–0 över svenske fristilsmästaren Tobias Kantola, Väsby, men schabblade i slutperioden och förlorade på fall efter 3.47. Därmed fick han nöja sig med fjärdeplats totalt. Snopet.

Wiklund förlorade sin första match mot landslagsmannenn Urban Holm, men vann sedan snabba fallsegrar över Daniel Kutz-Alm, Sparta, och Zacharias Tallroth, Trim, som blev oplacerad.

Rickard Blom, BK Ore, gick också i 66 kg-klassen. Han vann en match och förlorade två.

Kristoffer Gannby, Ore, inledde med två segrar i 74 kg-klassen men förlorade sedan två matcher i följd och blev utslagen.

Thure Petersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons