Annons

OS-hoppet vann säsongspremiären på supertid

Styrkebesked för Sveriges OS-hopp i gång: Perseus Karlström vann säsongspremiären i spanska Murcia på supertiden 1.18.44.
Friidrott • Publicerad 14 mars 2021
Perseus Karlström. Arkivbild.
Perseus Karlström. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Perseus Karlströms segertid i de spanska mästerskapen är hans näst bästa i karriären, och andra gången han är under 1.19 på favoritdistansen 20 kilometer – den han tog VM-brons på 2019. Det är dessutom den fjärde snabbaste tiden på distansen i år.

– Det kändes bra hela loppet. Jag öppnade med täten och gick med dem de första fem kilometerna. Sen började jag öka för det kändes otroligt lätt, säger Karlström.

Annons

Taktiken var egentligen att gå med gruppen första 10 kilometerna men efter att han ryckte vid 6 var det ingen som kunde matcha svensken. Han vann till slut med över en minut till närmsta spanjor.

– Riktigt, riktigt bra. Det kändes i princip jättelätt hela tiden och som att det definitivt finns mer att hämta.

Precis som för många aktiva inom diverse sporter är det skralt med inplanerade tävlingar under våren. Karlström räknar dock med åtminstone två tävlingar inför OS. Dels EM i Tjeckien i mitten av maj och dels en världscup i Spanien några veckor senare.

– Det här känns väldigt lovande inför OS självklart. Det ska bli kul om två månader när jag ska försvara min Europatitel och sedan blir det fullt fokus mot OS, säger Karlström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons