Annons

OS-seglare mot EM-medalj

Efter en andra- och en tredjeplats i torsdagens seglingar i EM i 470 i Vilamoura i Portugal ligger den OS-klara duon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström kvar på fjärde plats.
Svenskarna har stor chans till medalj i fredagens finalrace.
Segling • Publicerad 6 maj 2021
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i EM i Portugal.
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i EM i Portugal.Foto: Joao Costa Ferreira

"Vi visste att vi måste leverera i dag för att ha med medaljerna att göra – och vilken leverans. Förutsättningarna var kniven mot strupen och en ljummen sjöbris. Då gjorde vi två solida starter, seglade smart och fort vilket resulterade i en tvåa och trea i mål", säger Dahlberg i ett pressmeddelande.

Svenskarna har samma poäng som spanjorerna Jordi Xammar och Nicolás Rodríguez som är trea. På andra plats ligger ett nyzeeländskt par, som inte kan få del av mästerskapsmedaljerna. Fransmännen Kévin Peponnet och Jérémie Mion leder tävlingen, 15 poäng före Spanien och Sverige.

Annons

"Kul med tight medaljrace i morgon. Vi kommer helt klart att hålla koll på spanjorerna, men även på fransmännen. Mycket kan hända i ett medaljrace", säger Bergström.

Svenskarna tog guld i de två senaste Europamästerskapen.

Olivia Bergström och Lovisa Karlsson ligger samtidigt sjua och är för första gången klara för medaljfinal i ett mästerskap.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons