Annons

Oskar Lindblom köps ut av Philadelphia

Oskar Lindbloms tid i Philadelphia är över.
NHL-klubben meddelar att att man köper ut svensken.
"Det här var ett väldigt svårt beslut att ta", säger Philadelphias general manager Chuck Fletcher i ett uttalande.
Ishockey • Publicerad 12 juli 2022
Oskar Lindblom köps ut av Philadelphia.
Oskar Lindblom köps ut av Philadelphia.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Oskar Lindblom, 25, har tillbringat hela sin NHL-karriär i Philadelphia. Men nu är alltså tiden i klubben över.

Philadelphia har satt upp svenskforwarden på den så kallade waiverlistan för att köpa ut svensken från kontraktet, som sträcker sig över nästa säsong och är värt tre miljoner dollar per säsong.

Annons

Lindblom diagnostiserades i slutet av 2019 med Ewings sarkom, en slags skelettcancer. I början av juli 2020 avslutade han sin cancerbehandling och redan två månader senare var han tillbaka på isen.

General managern Chuck Fletcher beskriver beslutet som väldigt svårt och det var något man utvärderade länge och väl:

"Ingen kan ifrågasätta Oskars vilja och styrka för att kunna återvända till isen efter allt han har gått igenom. Oskars hängivenhet gentemot sina lagkamrater och den påverkan har på omklädningsrummet är omätbart. Han är verkligen en inspiration till oss alla och kommer alltid att vara en del av Philadelphia Flyers-familjen", säger Fletcher.

Klubben meddelar samtidigt att man kommer att donera 100 000 dollar till en lokal organisation som hjälper familjer som har påverkats av cancer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons