Annons

Överraskning ritade på för IFK Hässleholm

Blir Surprise en obehaglig överraskning för försvararna i division II under hösten? Det hoppas i alla fall IFK Hässleholm. Det här veckan provtränar den offensive sydafrikanen Surprise med klubben.
Sport • Publicerad 4 augusti 2009

May Mahlangu har som bekant lämnat IFK för spel i Helsingborg. Men ersättaren kan alltså redan vara på plats. Precis som Mahlangu kommer Surprise från den akademi i Sydafrika som Helsingborg och Bosse Nilsson har ett samarbete med.

Under våren har han spelat i Moçambique och nu har han tack vare Bosse Nilssons kontakter hamnat i Hässleholm.

Annons

– Han ska träna med oss den här veckan, sen ska vi ta ett beslut på fredag, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson.

Heter han bara Surprise?

– Jag tror det...eller jag vet inte. Kanske är det ett artistnamn, men det är det enda namnet vi har fått och vi kallar honom för det.

20-årige Surprise delar lägenhet med May Mahlangu i Helsingborg och kommer att pendla till Hässleholm om han ska spela med IFK.

– Det ska vara en snabb, offensiv, målfarlig spelare som tydligen har gjort en hel del mål i Moçambique, säger Daniel Nilsson.

Är tanken att han liksom Mahlangu ska gå till Helsingborg via IFK?

– Det vet jag inte. Det ärnog inte aktuellt med HIF nu i alla fall, spelar han inte med oss åker han nog tillbaka till Moçambique.

Peter Paulsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons