Annons

Övertygande spel av Johansson

Sport • Publicerad 8 januari 2004

TENNIS. Thomas Johansson övertygar allt mer i sin comeback på tennisbanan. Natten till onsdag svensk tid avancerade han till kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering efter seger, 6–4, 6–3, mot Arnaud Clement. Fransmannen som bland annat nått final i Australian Open var tredjeseedad i Adelaide. För Johansson är det första turneringen på mer än ett år efter att han tvingades operera knäet i början av 2003.

Nästa motståndare för honom blir Taylor Dent. Amerikanen lyckades till slut besegra slovakiska löftet Karol Beck med setsiffrorna, 7–6 (8–6), 7–5 efter att matchen fått avbrytas på grund av regn. (TT) ISHOCKEY. Modos hårdförare forward Magnus Wernblom kan tvingas vila i upp till en månads tid. Det befarar Modotränaren Per-Anders "Pirro" Alexandersson.

Annons

Wernblom ådrog sig en hjärnskakning i tisdagens match mot Färjestad i Karlstad.

Först om en vecka räknar Modotränaren att få klart besked om hur länge han tvingas klara sig utan Wernblom.

Modo-tränaren plockar nu upp 17-årige junioren Mattias Hellström som ersättare för Wernblom. Hellström får omgående göra debut i elitserien då han finns med i Modos lag i torsdagens match mot HV 71. (TT) FOTBOLL. VfB Stuttgart drömde om att kunna värva backen Stephane Henchoz från Liverpool. Det kan man sluta med nu. Liverpool har meddelat att Henchoz inte är till försäljning, inte ens för 27,2 miljoner kronor som Stuttgart erbjöd i utbyte.

Stuttgart är i desperat behov att förstärka sin trupp inför vårsäsongen då man förutom bundesligaspel också ska möta Chelsea i Champions League. (TT) ISHOCKEY. Han hann bara spela en period. Sedan var comebacken slut för Håkan Åhlund – och resten av säsongen är i fara.

Enligt Expressen slogs axeln ur led och Mifs nyförvärv blir borta i 6-8 veckor.

–Kul att vara tillbaka – så länge det nu varade. Synd att det ska sluta så här, sade Mifs nygamle forward till Expressen i samband med tisdagens 0 –3-förlust mot Brynäs.

Det var i det första bytet i den andra perioden som Åhlunds axel hoppad ur led:

–Jag fick en crosschecking i ryggen och brakade in i sargen. Med axeln före. Det bara small.

Åhlund fördes till sjukhus i Gävle där axeln röntgades och drogs tillbaka i rätt läge.

Nu kan han alltså vara borta från elitseries ishockeyrinkarna fram till mars månad. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons