Annons

Övriga vinnare

Sport • Publicerad 29 januari 2004

1995

Valter Magnusson, KSLS

Annons

Då:Silver på junior-EM. 1995 avslutade KSLS-simmaren med att han tog sina första medaljer på junior-SM i Göteborg innan han tog grand slam på USM på hemmaplan genom att vinna fem individuella guld av fem möjliga.

Idag:Valters aktiva karriär är ett avslutat kapitel.

1996

Johan Modig, Pan-Kristianstad

Då:Silver på junior-VM i Rumänien.

Idag:2003 fick 26-åringen från Pan-Kristianstad sitt internationella genombrott som senior då han sprang in på tionde plats på den klassiska distansen i VM i Schweiz.

1997

Daniel Nicklasson, IFK Hässleholm

Då:21 pojklandskamper (sex mål), lagkapten i Skånelaget, sommarproffs i IFK Göteborg.

Idag:Skador har fått karriären att stanna upp. Efter IFK Göteborg blev det en misslyckad sejour i Ålborg. Daniel återvände hem till IFK Hässleholm innan Mjällby AIF värvade honom. Har bestämt sig för att fortsätta i Mjällby.

Annons

1998

Rikard Gunnarsson, Härlövs IF

Då:Juniorvärldsmästare i budkavle, silver på kortdistansen och brons på junior-SM i orientering.

Idag:Tävlar idag för Orion i Blekinge och tillhör Sverigeeliten.

1999

Åsa Persson, Osby KK

Då:Seger på junior-SM i konståkning, åtta på ungdoms-OS och uttagen i SOK:s talanggrupp.

Idag:Många hade stora planer för konståkningetjejen, men det blev inte så som många hade förväntat sig. Efter ett mindre lyckat EM 2003 och svåra skador bestämde sig för att lämna den internationella scenen.

2000

Alex Racoveanu, S 71 Hässleholm

Annons

Då: Fem SM-guld, nia respektive tia i paralympics i Sydney.

Idag:Handikappsimmaren från Hässleholm rankas idag som landets snabbaste i bassängen och är ett medaljhopp i paralympics i Aten.

2001

Kajsa Nilsson, FK Göingarna

Då:Junior-VM guld. Två SM-guld. Två SM-brons. Seger i juniorcupen och Årets orienterare i Skåne.

Idag:Efter junioråldern har Kajsa haft det tyngre. Skador har satt stopp för den stora talangen som numera bor och tränar i Norge, för mästarklubben Halden.

2002

David Nilsson, SMK Kristianstad

Då:Juniorvärldsmästare och svensk juniormästare 2002.

Idag:Baksmällan efter framgångarna 2002 blev jobbig. SMK-talangen kraschade svårt och bröt flera ben i kroppen och blev på köpet av med sitt proffskontrakt. Men nu är han på gång igen och blir att räkna med på allvar den här säsongen. David är en stor talang.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons