Annons

Panterns redovisning: Ett fåtal timmar för sent

Ishockey • Publicerad 21 juni 2017

IK Pantern har publicerat en text, signerad ordföranden Mattias Schönhult, på sin webbplats angående onsdagens beslut att de sparkas ur hockeyallsvenskan, efter att inte ha skickat in någon reviderad och komplett årsredovisning, trots upprepade påtryckningar, i tid.

"Vi har haft löpande kontakt med licensnämnden och informerat om situationen. Det slutliga bokslutet med underskrift av vår auktoriserade revisor skulle, efter ett godkänt uppskov, vara licensnämnden tillhanda 2017-06-21 08.00. Vi informerade att vi behövde ytterligare någon timme för att få revisorns underskrift och att dom skulle få den underskrivna årsredovisningen innan dagens slut. Vi fick ingen respons på det utan antog att det var i sin ordning eftersom det handlade om några timmar.

Annons

Årsredovisningen är påskriven av styrelse och av auktoriserad revisor och skickad till licensnämnden 2017-06-21 15.00.

I bokslutet framgår det att Pantern har ett eget kapital på en miljon kronor samt att vi har ett positivt resultat på över 100 000 kronor. I och med detta uppfyller IK Pantern kraven för spel i hockeyallsvenskan kommande säsong."

Klubben har bestämt sig för att överklaga licensnämndens beslut till appellationsnämnden.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons