Annons

”Pedda” ställer skorna på hyllan

FOTBOLL Peter Enquist, elitspelare i både Kristianstads FF och IFK Kristianstad, har spelat sin sista match. Nu, bara 25 år gammal, lägger han av för att satsa på en civil karriär. –Jag har haft tio bra i år inom idrotten, men nu räcker det, säger ”Pedda”.
Sport • Publicerad 12 januari 2001
Slutspelat. Peter Enquist ställer skorna på hyllan och satsar på den civila karriären. Bild: BOSSE NILSSON
Slutspelat. Peter Enquist ställer skorna på hyllan och satsar på den civila karriären. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Han har spelat elitseriehandboll med IFK Kristianstad, division I-fotboll med Kristianstads FF, men nu lämnar han idrotten med gott samvete.

–Jag känner inget sug överhuvudtaget och jag är nöjd med vad jag har presterat. Nu är det dags att gå vidare och hitta nya utmaningar, säger ”Pedda”.

Annons

Efter KFF:s korta sejour i division I hamnade ”Pedda” förra säsongen i Helsingborg Södra.

Han hade av, arbetsskäl, svårt att hinna med att träna i full utsträckning och spelade bara sporadiskt i Södras division II-lag. Det är av samma anledning som han nu bestämt sig för att sluta tvärt med fotbollen.

–Jag jobbar som storkundsansvarig på Coca-Cola och sen läser jag till marknadsekonom på full tid i Malmö.

–Jag är klar med utbildningen 2002 och det finns inte ens chans att jag ska hinna med idrott också. Då blir det varken hackat eller malet, menar ”Pedda”.

Därför har han nu bestämt sig för att satsa fullt ut på jobbet och på studierna.

Och beslutet var inte svårt att ta.

–Det blir en helt annan livsstil. Nu ska jag försöka ta igen allt annat jag har missat och det känns skönt att första gången på 10-15 år inte vara bunden av idrotten. Men känner sig fri och kan göra vad man vill, säger ”Pedda”.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons