Annons

Persson hjälte i Albatross

Sport • Publicerad 25 januari 2004

Håkan Persson blev matchvinnare när Albatross tog sin andra seger i Sydallsvenskan, 12–8 mot Åmål. I den tredje seriens tionde ruta var det helt jämnt mellan Albatross Håkan Persson/Mats-Ola Andersson och Åmåls Pontus Svensson/Patrik Johansson. Men när Håkan avslutade med en strike innebar det seger med en futtig poäng i serien.

– Man vet vad man ska göra och det gäller att inte tänka för mycket. Men det var givetvis väldigt skönt att se alla käglorna falla, säger Håkan.

Annons

Den segern blev avgörande. Albatross vann serien sammanlagt med 4–1 och gick ifrån till 9–6 totalt inför den sista serien. De kunde sedan spela avslappnat i den sista serien och till sist vinna med 12–8.

– Det är extra skönt att vinna så här jämna matcher, säger Håkan.

Trots segern gjorde Albatross ingen bra match. De har länge varit ett mycket bra lag hemma och visat att de kan slå nästan vilket lag som helst på hemmaplan. Men mot Åmål fungerade inte spelet. De spelade stundtals okoncentrerat och gjorde enkla misstag.

Carl Johan Bjäreborn

Matchfakta

Albatross–Åmål 12–8 (3–2, 2–3, 4–1, 3–2)

Albatross:Michael Jacobsson 891, Mikael Andersson 886, Mats Bentzer 877, Michael Lorentzen 833, Tom Lindgren 815, Mats-Ola Andersson 802, Håkan Persson 802, Johan Persson 419 (två serier), Niklas Olsson 362 (två serier).

BOWLING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons