Annons

Peter Eriksson vann hoppningen

Genrepet var ett enda stort misslyckande. Men söndagen kunde inte ha blivit mycket bättre för hoppryttaren Peter Eriksson. Han som i förra helgens tävling missade kvalet i Stuttgart tog hem förstapriset, en bil, samt 100000 kronor i Globens hoppning.
Sport • Publicerad 2 december 2002
Peter Eriksson vann hoppningen och fick en bil för besväret.BILD: PRESSENS BILD
Peter Eriksson vann hoppningen och fick en bil för besväret.BILD: PRESSENS BILDFoto: 

– Visst var jag lite revanschsugen. Förra helgen var en av mina sämsta någonsin, sade Peter Eriksson. Desto bättre gick helgens tävlande i Stockholm International Horse Show. Han vann ingen av fredagens eller lördagens klasser men visade upp en jämnhet som gav ett perfekt utgångsläge. Inför söndagens avslutande hoppning låg han fyra poäng efter ledande belgaren Koen Vereecke. Men den blev snart verklighet. Först ordnade Eriksson omhoppning när han var felfri, precis som Helena Persson. I omhoppningen var han nästan en halv sekund snabbare än Helena Persson. Därmed slutade han etta sammanlagt, närmast före Maria Sundberg –Jag red så fort som jag trodde att jag skulle klara det på. Förra året var han knappt en sekund ifrån att få sätta sig bakom ratten. Och skåningen som i dubbel bemärkelse har hästkrafter som största intresse, kunde inte vara mera nöjd. Peter Eriksson tävlar även inom motorsport sedan flera år tillbaka.. Linderödsstjärnan Royne Zetterman kämpar för att få behålla sin häst Richmond Park som riskerar att säljas. I Globen fanns en rad intressenter på plats för att eventuellt gå in köpa den andel för 2,5 miljoner kronor som Royne Zetterman måste säkra för att kunna behålla hästen. De fick också ett positivt besked när Zetterman tog hem lördagens 1,40-hoppning, närmast före irländaren Cameron Hanley. Helena Lundbäck blev med en fjärdeplats på Monte Rose näst bäst svensk. I gårdagens hoppning placerade sig Royne Zetterman och Richmond Park fyra, efter en rivning.(TT) Tobias Österberg

RIDSPORT STOCKHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons