Annons

Peter fick utdelning för sitt slit

ISHOCKEY Han har varit bäst i match efter match. Ändå har Tyringe förlorat. Men igår fick målvakten Peter Johansson utdelning för sitt slit. Tyringe besegrade Hästen med 4–1 (1–0, 3–1, 0–0) och Peter var bäst igen!
Sport • Publicerad 22 januari 2001
Tyringespelarna jublar över årets första seger och kanske var det här vändningen.
Tyringespelarna jublar över årets första seger och kanske var det här vändningen.Foto: Äntligen!
Det gick hett till på isen. Tyringes Mattias Östling läxade upp Frans Arildsson och båda fick matchstraff.
Det gick hett till på isen. Tyringes Mattias Östling läxade upp Frans Arildsson och båda fick matchstraff.Foto: Läxade upp.

–Det var på tiden att vi vann en match, ler Peter.

–Vi gjorde till och med mer än två mål och det har vi inte gjort tidigare. Jag hoppas att det har lossnat för målskyttarna nu...

Annons

Det har varit lite snålt med Tyringes målskörd. Åtta mål på fem matcher är på tok för lite och då har det inte spelat någon roll att Peter Johansson har storspelat i kassen match efter match.

–Det har varit lite tungt. Förlorar man så är inte blommorna man får som pris värda någonting. Men idag känns det betydligt roligare, säger Peter.

–Jag tror att det här var vändningen...

Segern mot Hästen är värd så mycket mer än två poäng för Tyringe.

Ett lag som efter fem raka förluster i allettan var helt utan självförtroende.

Det märktes också i spelet. Spelarna var tveksamma i sitt agerande, men pucken studsade Tyringes väg och så hade man Peter Johansson som sista utpost.

Det räckte för att Tyringe skulle ta årets första seger.

–Vi hade nått en gräns där det inte fanns fler ursäkter. Vi var tvungna att ta oss i kragen och visa att vi inte är så dåliga som vi varit i matcherna efter jul, säger tränaren Mikael Tisell.

–Jag tycker att killarna visar betydligt bättre takter idag. Vi kämpar och sliter i tre perioder och det gav resultat...

Men det finns betydligt mer att plocka ut av Tyringespelarna och kanske det här var vändningen.

Annons

–Willi Railo och de andra idrottspsykologerna väger lätt mot en seger eller ett mål. Nu har vi fått visa att vi kan vinna matcher också och jag är säker på att den här segern kommer att lyfta flera spelare många snäpp, säger Tisell. Efter en avvaktande första period, där Peter Johansson räddade hemmalaget, kunde Tyringe gå till pausvila med 1–0.

Målet inprickat av patric Söderholm i powerplay.

I den andra perioden hettade matchen till ordentligt. Tyringe gjorde snabbt 2–0 i ett nytt power play genom Anders Rosenqvist, men Frans Arildsson reducerade till 2–1.

Sen hände det mycket och Arildsson spelade huvudrollen.

Han blev osams med Mattias Östling, hävde sig in i Tyringes bås, för att komma åt Mattias. Hetlevrade Östling tvekade inte. Körde in på isen och läxade upp Arildsson.

Båda spelarna fick matchstraff och Arildsson dessutom två minuter. Det innebar ett nytt power play för Tyringe – och ett nytt mål.

Kristoffer Andersson stänkte in ett skott från blå linjen rätt upp i krysset och Tyringe hade kopplat ett rejält grepp om matchen.

Spiken i Hästen-kistan kom med två minuter kvar att spela av den andra perioden. Patric Söderholm sköt, målvakten räddade men slog sen själv in returen i mål på tennis.

Söderholm fick målet, men pucken studsade som sagt Tyringes väg den här kvällen.

–Jag tycker att vi bara blir bättre och bättre ju längre matchen led och den tredje perioden kontrollerade vi bra, säger Tisell, som hoppas på en ny seger mot tabelltvåan Borås på onsdag.

–Med lite underskattning från deras sida så ska det nog gå vägen. Nu vet vi hur det känns att vinna igen...

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons