Pettersson med ny show i slutspelsjakt

Elias Pettersson gjorde ett mål och två assist inom loppet av tolv minuter i Vancouvers 5–4-seger efter förlängning hemma mot Vegas Golden Knights.
Den svenske stjärncentern, som gjort totalt tio poäng på sina fyra senaste matcher, leder laget i jakten på en slutspelsplats.
Ishockey • Publicerad 13 april 2022
Elias Pettersson storspelade i Vancouvers 5–4-seger efter förlängning hemma mot Vegas.Foto: Darryl Dyck AP/TT

Efter att ha radat upp mål och assist förra veckan förblev Elias Pettersson poänglös i Vancouvers 4–2-seger hemma mot San Jose i lördags. Tre dagar senare var den svenske stjärncentern återigen stekhet i hemmamötet med Vegas Golden Knights.

Vid ställningen 1–1 efter första perioden spelade Pettersson fram Vasilij Podkolzin till Vancouvers 2–1-mål efter 1.27 i andra. Mindre än två minuter senare satte Pettersson själv 3–1-målet bakom Vegas svenske målvakt Robin Lehner. Efter 13.03 i perioden spelade sedan Pettersson fram Brad Richardson till Vancouvers 4–2 i matchen som vanns med 5–4 efter förlängning. I Vegas noterades svenskarna William Karlsson och Mattias Janmark för en varsin assist.

Tio poäng på en vecka

De tre nya poängen från Petterssons klubba gör att han står på tio poäng, fyra mål och sex assist, bara över de fyra senaste matcherna. I förra veckan gjorde han två mål och två assist borta mot Vegas (5–1) och ett mål och två assist borta mot Arizona (5–1). Totalt har Pettersson noterats för 59 poäng, 26 mål och 33 assist, den här säsongen.

Den 23-årige stjärncentern är fundamental i Vancouvers jakt på en plats i vårens och försommarens Stanley Cup-slutspel. I NHL:s Pacific Division ligger laget efter både Calgary, Edmonton, Los Angeles och Vegas.