Annons

Piggt Nosaby knep första bortasegern

Nosaby fick vänta i 13 omgångar. När bortasegern väl kom så lossnade det mesta. Tomelilla slogs tillbaka med klara 4–1.
Sport • Publicerad 3 augusti 2009

– Man brukar ju säga att 13 är olyckstalet, men så var det i alla fall inte för oss, skrattar Nosabytränaren Marek Skurczynski.

Bakom de klara segersiffrorna döljer sig ett något ineffektivt Tomelilla, som också var på bjudhumör bakåt.

Annons

– Vi var å andra sidan effektiva. Det är kul för en sådan som Rydhög att få göra mål på en halvchans när han missat så många klara chanser i tidigare matcher.

Nosabys anfallare hittade rätt efter 35 minuters spel. I början av den andra halvleken målade Daniel Brynolf två gånger om. Det ena målet kom till efter ett mönsteranfall.

Det andra var ett motlägg där målvakten fumlade en aning.

– Jag tycker att vi är det klart bästa laget och höll i bollen länge så att de fick springa. De tappade orken, säger Marek. Tomelilla fick till en reducering på kontring men någon fara på taket var det aldrig för Nosabykillarna. I stället föll ytterligare ett mål på slutet sedan Peter Martinsson snappat upp en misslyckad bakåtpassning.

Bra i Nosaby var framför allt Claes Olofsson, tillbaka på mittbacksplatsen efter avstängning.

Marek väljer också att berömma unge David Mellander på vänsterbacksplatsen.

– Sedan gör Emil Nilsson ett bra inhopp. Han håller i bollen bra under den tid han är inne, menar Marek. Segern innebär att Nosaby får ökat andrum till lagen i den nedre regionen. Vid förlust hade Tomelilla varit en poäng efter Nosaby.

Nu skiljer de i stället sju poäng lagen emellan och Österlenslaget ramlade ner till jumboplatsen. Det kan man kalla sexpoängsmatch.

– Det var en oerhört viktig seger för oss. Det är så lätt att hamna i skiten och skador och avstängningar kan alltid ställa till det. Nu är vi bra med i serien, avslutar Marek.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons