Annons

Piteå får oväntad hjälp – gratis hotellnätter

Piteå har varit högljudda och besvikna i debatten kring det damallsvenska spelschemat.
Men med hjälp från oväntat håll ser klubben nu ut att få bo gratis på hotell hela säsongen.
Fotboll • Publicerad 3 juni 2020
Nina Jakobsson och hennes lagkamrater i Piteå får hjälp från oväntat håll. Klubben har blivit erbjuden gratis övernattning hela säsongen.
Nina Jakobsson och hennes lagkamrater i Piteå får hjälp från oväntat håll. Klubben har blivit erbjuden gratis övernattning hela säsongen.Foto: Pär Bäckström/TT

När spelschemat för damallsvenskan presenterades i måndags var Piteå besvikna. Klubben hade nämligen en förhoppning om att kunna pussla ihop bortamatcher och beta av flera lag under en och samma resa. Men norrbottningarna har bara två raka bortamatcher en gång under säsongen.

Klubbens ordförande, Rikard Fahlman, har nu börjat leta lösningar. Bland annat räknar han med att laget ska kunna ta flyget i stället för bussen när de beger sig söderut i sommar.

Annons

– Vi måste räkna med att vi kan flyga. I protokollet som Sef (Svensk elitfotboll) gav till Folkhälsomyndigheten stod det att flyg kan komma att bli aktuellt i undantagsfall, och vi ser oss väl som ett sådant, berättar Fahlman.

Oväntad hjälp

Han understryker dock att Piteå ännu inte fått något klartecken från Svenska fotbollförbundet om att få flyga, men klubben räknar med ett besked i närtid.

I efterdyningarna av att spelschemat blev klart har flera privatpersoner hört av sig till norrbottningarna och erbjudit sin hjälp. I går mottog klubben ett riktigt attraktivt sådant.

– Vi har fått ett erbjudande från en man som var rätt upprörd över spelordningen. Jag vet inte vem det är mer än att han äger ett hotell i Eksjö. Han sade att om vi kommer en natt så bjuder han på övernattningen, kommer vi två nätter bjuder han och kommer vi 22 gånger så bjuder han. Det är ju helt fantastiskt när man får sådana där samtal. Det håller en uppe, säger Rikard Fahlman.

Flera lag i närheten

Småländska Eksjö ligger strategiskt bra till för Piteå. Fahlman har börjat kolla över möjligheterna att ha hotellet som bas och utgå därifrån. Från Eksjö når Piteå flera lag, så som Växjö, Vittsjö, Göteborg, Linköping och Kristianstad, på under tre timmars bussfärd.

– Jag kikade på det där i går och det skulle kunna fungera med flyg till Stockholm och sedan buss till Eksjö. Vi hoppas det kan bli så. I och med att vi åker dagen innan så går det två övernattningar på en match.

Den 27-28 juni drar årets säsong av damallsvenskan i gång och under torsdagen kommer klubbarna bestämma exakta avsparkstider.

Fakta: Så startar damallsvenskan

Damallsvenskan skulle ha haft premiär den 5 april och avslutats den 7 november. Men coronapandemin tvingade ligan att skjuta fram premiären. Den 27-28 juni inleds nu istället serien.

Här är första omgången:

Umeå–Piteå

Uppsala–Djurgården

Linköping–Växjö

Göteborg–Kristianstad

Rosengård–Vittsjö

KIF Örebro–Eskilstuna

Exakta speldagar och avsparkstider är ännu inte fastställda.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons