Annons

Poängdrottningen förlänger med Brynäs

Ishockey • Publicerad 19 maj 2022
Lara Stalder, till höger, i duell med Jenni Hiirikoski i den avgörande finalmatchen mellan Brynäs och Luleå. Arkivbild.
Lara Stalder, till höger, i duell med Jenni Hiirikoski i den avgörande finalmatchen mellan Brynäs och Luleå. Arkivbild.Foto: Mats Åstrand/TT

Brynäs vann SDHL:s grundserie klart, men föll med 2–3 i SM-finalserien mot Luleå. Nu har Gävleklubben fått ett positivt besked inför nästa ishockeysäsong. Detta då schweiziska poängdrottningen och storstjärnan Lara Stalder har skrivit på för ytterligare en säsong, meddelar Brynäs på sin webbplats.

"Vi har, som det heter, 'unfinished business'. Jag vill så gärna vinna ett SM-guld med Brynäs", säger Lara Stalder, som var med om att förlora SM-finalen mot just Luleå även säsongen före, till klubbens webbplats.

28-åriga Stalder kom till Brynäs inför säsongen 2019–20 – och har på totalt 126 matcher för klubben svarat för otroliga 277 poäng (119 mål och 158 assist). Hon har vunnit poängligan samtliga tre säsonger i Brynäs, och de senaste två säsongerna har hon svarat för poängrekord i SDHL. Först 82 poäng (31+51) säsongen 2019–20, och därefter 89 poäng (34+55) den senaste säsongen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons