Annons

Poängkung från Pantern till KIK

Panterns poängkung Martin Pålsson trivdes inte med tränaren. Därför förstärker den målfarlige forwarden Kristianstads IK resten av säsongen.
Sport • Publicerad 22 januari 2004
Ännu ett nytt ansikte i KIK. Martin Pålsson debuterade i derbyt mot Glimma.
Ännu ett nytt ansikte i KIK. Martin Pålsson debuterade i derbyt mot Glimma.Foto: 

På försäsongen vann Martin Pålsson den interna poängligan i division I-laget Pantern från Malmö.

Han inledde också årets säsong mycket starkt, och gjorde en hel del både mål och assister under de fyra-fem första seriematcherna i höstas.

Annons

Men sedan hände någonting.

– Jag vet inte riktigt vad det var, men tränaren och jag kom inte överens. Jag fick sitta på bänken hela hösten, och då ledsnade jag, säger den 22-årige Malmökillen. I en dryg månad har Martin Pålsson tränat med Tyringe – men Pantern ville ha en rejäl summa pengar vid en övergång, och det var Tyringe inte berett att hosta upp.

Så Martin, som hade Risto Kurkinen som tränare i Pantern i fjol, ringde sin gamle tränare och frågade om han kunde komma till Kristianstad.

Vilket KIK förstås tackade för och tog emot.

I går löstes övergången.

– Pålsson är ett lån resten av säsongen, säger elitansvarige Anders Hallqvist.

Och redan i debutmatchen, i derbyt mot Glimma visade Martin Pålsson att han kommer att bli en tillgång för laget. Det blev visserligen inga poäng, men chanserna saknades inte:

– Det tar lite tid att spela in sig i ett nytt lag, att hitta sin egen roll och lära känna lagkamraterna, sa Martin efter matchen.

Nöjd med debuten och nyförvärvet var också Kurkinen:

– Martin är en bra spelare, och tillräckligt ung för att fortfarande vilja mycket med hockeyn. Han är målfarlig och jobbar hårt – han kommer definitivt att innebära en förstärkning för oss även om det kommer att ta lite tid innan han kommer in i systemet, säger KIK-tränaren.

Cecilia Isberg

ISHOCKEY KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons