Annons

Poängspelare förlänger med KIK

Thom Flodqvist har lämnat. Joel Persson har lämnat. Men Daniel Andersson är en poängspelare från i fjol – som blir kvar i Kristianstads IK.– Jag är glad att det löste sig till slut, säger den målfarlige centern.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 15 maj 2017
Daniel Andersson stannar i KIK. Foto: Bosse Nilsson
Daniel Andersson stannar i KIK. Foto: Bosse Nilsson

I fredags sa centern Daniel Andersson till Bladetsporten att han hade hoppats på allsvenskt spel inför kommande säsong, men att det nu lutade åt spel i hockeyettan och att han pratade med KIK. På frågan om när han ville ha de klart svarade han följande:

– Omgående, om jag själv får välja. Men allt ska ju förstås kännas rätt.

Annons

På måndagseftermiddagen gick KIK ut med att man har förlängt med 24-åringen, som noterades för 33 poäng (13 mål och 20 assist) på 37 seriematcher, följt av 13 poäng (9 mål och 4 assist) på de 14 playoff- och kvalseriematcherna.

– Vi har hela tiden försökt hitta en lösning och nu har vi lyckats. Det känns bra, vi behåller en stark centrallinje med "Crippa" (Christopher Lindholm, "Danne" och "Hasse" (Fredrik Hansson), säger KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson till Bladetsporten.

Daniel Andersson ser fram emot den nya säsongen i KIK.

– Jag är glad att det löste sig till slut. Nu när vi var så nära att gå upp i fjol så känns det klart så spännande att försöka ta klivet upp i år, säger Andersson.

Du verkar vara en publikfavorit?

– Ja, det har blivit så. Det är alltid kul att vara uppskattad och ett tecken på att man har gjort något bra. Men det gäller att fortsätta prestera för det kommer att vara hård konkurrens i laget, säger Andersson, som har kritat på för ett nytt år i KIK.

Lagbygget fortsätter för KIK och det lär komma fler nyheter under veckan.

– Det ligger något som kan komma ganska snabbt, men samtidigt är det ingen brådska. Vi kommer nog hålla en plats öppen i truppen ganska länge.

Hur ser det ut med Joel Gistedt?

– Det är fifty/fifty-läge. Han trivs bra i stan och var väldigt nöjd med säsongen. Vi håller en bra dialog, men samtidigt jobbar vi med parallella spår. Jag hoppas att vi har något klart där inom de närmaste veckorna, säger Joakim Johansson.

Fakta

KIK:s silly season

In: Sonny Karlsson (Östersunds IK), Mikael Johansson (Troja/Ljungby).

Ut: Joel Persson (Växjö Lakers), Sebastian Magnusson (Kallinge/Ronneby), Thom Flodqvist (Södertälje SK), Axel Blomqvist (Osby IK), Filip Petersson (Tranås), Malte Sjögren (IK Oskarshamn), Alexander Molldén (Nyköping Gripen Hockey), Peter Rooth (slutar, blir ny fystränare i KIK), Markus Palmberg (klubb ej klar), Melker Karlsson (do).

KIK:s trupp inför nästa säsong:

Målvakter: Joakim Strandberg.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Acke Ringström, Amil Krupic.

Centrar/forwards: Fredrik Hansson, Daniel Andersson, Herman Hansson, Viktor Holmkvist, Christopher Lindholm, Sonny Karlsson (ny från Östersund), Roger Ohlsson, Marcus Sirén, Mikael Johansson (ny från Troja/Ljungby).

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons