Annons

Polisen ber sprintstjärna om ursäkt

Nu ber brittisk polis om ursäkt för att ha satt handfängsel på den brittiska sprintern Bianca Williams och hennes sambo när deras bil stoppades för en genomsökning.
Friidrott • Publicerad 8 juli 2020
Bianca Williams. Arkivbild.
Bianca Williams. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Williams och hennes sambo, den portugisiske 400-meterslöparen Ricardo dos Santos, togs åt sidan medan deras 3 månader gamla son blev kvar i bilen.

– Vi har bett Ms Williams om ursäkt för den ångest som händelsen innebar för henne. Jag tror att vi alla kan känna med någon som stoppas i bilen och har ett litet barn i baksätet. Och som inte har något otillåtet med sig, säger Cressida Dick, chef för Metropolitanpolisen i London, enligt BBC.

Annons

Polisen ska internutreda händelsen för att se om polisernas agerande var lämpligt och proportionerligt.

– Vi ska också utreda om rasism eller diskriminering var en del av incidenten, säger Sal Naseem vid internutredningen.

Williams säger till BBC att det som smärtade mest var att polisen skiljde henne från sonen. Hon menar att polisernas agerande var rasistiskt, och hon överväger att anmäla poliserna.

– Det är en sorglig värld vi lever i och när det inte händer en svart man, händer det en annan svart man. Polisen pratade med Ricardo som om han vore ett avskum, frågade honom hur han har råd med en så dyr bil, att han ser ut som en misstänkt.

Enligt polisen stoppade man paret i jakt på illegala vapen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons