Annons

Polisen startar utredning efter Farahs avslöjande

Brittisk polis har startat en utredning efter att den fyrfaldige OS-guldmedaljören på 5 000 och 10 000 meter, Mo Farah, hävdat att han smugglats in i landet som barn och tvingats till arbete.
Friidrott • Publicerad 14 juli 2022
Mo Farah berättade om sin bakgrund i en ny dokumentär. Arkivbild.
Mo Farah berättade om sin bakgrund i en ny dokumentär. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP/TT

En talesperson för polisen säger att man tagit del av informationen som framkommit i Farahs nya dokumentär.

"Specialister har inlett en utredning och utvärderar för närvarande tillgänglig information", säger talespersonen enligt brittiska medier.

Annons

Enligt The Guardian kan det par som enligt Farah tvingade honom att jobba komma att förhöras.

Paret ska ha sagt till Farah att han aldrig skulle få återse sin familj om han berättade sanningen.

– Om jag ville ha mat i magen var jag tvungen att göra hushållssysslor eller ta hand om barnen, hon sade att om jag någonsin ville träffa min familj igen var jag tvungen att lyda, säger han i dokumentären.

När Farahs idrottslärare fick höra om hans historia hjälpte han honom med att söka brittiskt medborgarskap, något han sedan fick den 25 juli 2000.

Storbritanniens inrikesministerium, som har hand om migrationsfrågor, har sagt att Farahs avslöjande inte kommer resultera i några repressalier mot honom. Farah adlades av drottning Elizabeth II 2017.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons