Annons

Positiva besked i KHK trots tidigt uttåg – Månsson fortsätter

För Kristianstad HK tog beachhandbollen slut redan i kvartsfinalen. Desto roligare då att Caroline Månsson kommer att spela vidare i klubben nästa säsong.
– Hon ska i alla fall försöka prova och se om det går, säger tränaren Ulf Schefvert.
Handboll/Åhus • Publicerad 22 juli 2018
Caroline Månsson
Caroline Månsson

Det blev en något udda avslutning för KHK i sanden. Efter att ha besegrat Drott klart (13–6) i den sista gruppspelsmatchen ställdes man mot samma Drott i kvartsfinal bara en dryg timme senare. Och då blev det i stället förlust med 7–8.

– Det blev lite kaka på kaka där. Vi gjorde ingen kanonmatch medan de var rätt kliniska, säger Ulf Schefvert.

Annons

Skador och strul med registreringen av nya spelare gjorde att KHK fick klara sig med målvakten Petra Kudlackova och utespelarna Caroline Månsson, Sarah Carlström, Cyndi Birberg, Zoe Afram och Maja Hansson.

– Det var lite strul med en del bortfall, men det är ingen bortförklaring, säger Schefvert.

Det har länge varit osäkert om Caroline Månsson, som ska börja studera i Uppsala till hösten, kommer att fortsätta med handbollen. Men efter beachhandbollsveckan kommer Ulf Schefvert med lovande besked.

– Vi pratade lite snabbt om det och hon ska försöka prova om det går. Sedan får vi titta exakt hur vi ska lägga upp det, var hon ska få sin handbollsträning under veckorna, säger han.

Tanken är i så fall att Månsson pendlar hem till matcherna och tränar med ett lokalt lag i Uppsala-trakten.

– Från början är det ju bara en termin och det ska väl gå att lösa. Men det kan ju bli förlängt och då håller det ju inte över tid. Men det är mycket uppehåll under hösten så det ska nog funka, säger Schefvert.

Under måndagen möter KHK danska Köpenhamn, som också vann damklassen i Åhus. Då ska desto fler av nyförvärven kunna vara med. Avkast i den matchen är klockan 18.00

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons