Annons

Pressad Sjögren: "Jag vet vilket jobb jag har"

Kontrakt över VM 2023.
Nu höjs röster för att Martin Sjögren ska avgå efter 0–8 mot England i EM.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2022
Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren.
Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

45-årige Sjögren tog över som norsk förbundskapten 2016 och förlängde i höstas sitt avtal över VM 2023.

Men efter 0–8 mot England i EM-gruppspelet, största förlusten i EM:s historia, var det flera norska medier som ropade efter svenskens avgång.

Annons

På tisdagseftermiddagen, dagen efter nederlaget, mötte Sjögren den norska pressen.

– Jag har hunnit reflektera väldigt mycket över matchen, säger Sjögren som berättar att han haft samtal med tränarstaben gällande matchen, samt en del av spelarna.

– Upplevelsen är tuff för alla inblandade, men mästerskapet är inte över. Vi har en rimlig chans att gå vidare. Nu gäller det att glömma den här matchen så fort som möjligt. Det går inte bara att glömma den, men det gäller att ta sig vidare på något sätt och slå Österrike för då är vi i kvartsfinal.

"Inte upp till mig"

Norge ställs mot Österrike i den sista gruppomgången på fredag och en seger där är ett måste för att ta sig vidare. Blir det oavgjort eller norsk förlust gör Österrike England sällskap till kvartsfinal.

Sjögren fick även frågan om han var bekymrad över sitt jobb efter 0–8 mot England.

– Just nu kan jag inte fundera så mycket på det, det är heller inte upp till mig att avgöra. Jag försöker samla ihop gänget och det finns ganska goda möjligheter att ta oss vidare, gör vi det kommer det här 0–8-resultatet inte ha så stor betydelse.

– Jag vet vilket jobb jag har, allt handlar om resultat. Resultatet i går var inte bra, sedan får förbundsstyrelsen värdera det efter mästerskapet. Jag försöker bara göra bra saker hela tiden.

Har förtroende

Sjögren avslutar:

– Det är en stark grupp spelare, jag har väldigt stor tilltro till den här gruppen. En grupp definieras verkligen av hur man agerar när det är tufft, det är då man blir prövad.

– Det går inte att göra som strutsen och stoppa huvudet i sanden och tror att saker och ting ska lösa sig.

Annons

Lagkapten Maren Mjelde berättade därefter att det var en lång natt med många tankar i huvudet.

– Det kändes brutalt och gjorde ont, men samtidigt är det viktigt att acceptera att det hände. Lyckligtvis har vi en match till och den har vi ganska snart.

Gällande kritiken mot Sjögren säger hon:

– Det här är något vi gör tillsammans. Vi vet alla att vi hade kunnat göra ett bättre jobb än i går.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons