Annons

Karlsson visade vägen för Vegas

William Karlsson inledde målskyttet för sitt Vegas när laget slog Colorado med 3-2 på hemmais i den tredje kvartsfinalen i Stanley Cup.
Ishockey • Publicerad 5 juni 2021
Vegas William Karlsson jublar efter sitt mål mot Colorado.
Vegas William Karlsson jublar efter sitt mål mot Colorado.Foto: John Locher/AP/TT
Carl Söderberg kvitterar för Colorado.
Carl Söderberg kvitterar för Colorado.Foto: John Locher/AP/TT
Montreals Artturi Lehkonen och Shea Weber firar Tyler Toffolis mål mot Winnipeg.
Montreals Artturi Lehkonen och Shea Weber firar Tyler Toffolis mål mot Winnipeg.Foto: John Woods/The Canadian Press via AP/TT

Hemmalaget behövde verkligen en seger, för Colorado hade vunnit de två första kvartsfinalerna som spelas i bäst av sju. Och i början av andra perioden visade William Karlsson hur det ska gå till: I trängseln framför mål rafsade han åt sig pucken med skridskon och vispade in en backhandbalja.

Glädjen blev dock kortvarig, för Carl Söderberg kvitterade strax därefter för Colorado.

Annons

I början av tredje perioden gick Colorado sedan upp i ledning efter ett mål signerat Mikko Rantanen, assisterad av Gabriel Landeskog, och det såg skakigt ut för Vegas.

Hemmalaget kunde dock avgöra med två mål inom loppet av en minut. Först levererade Jonathan Marchessault en specialare när han stod bakom Colorados mål och slog pucken så turligt att den studsade på Philipp Grubauer i Coloradokassen och in i mål. Sedan styrde Max Pacioretty in ett välriktat slagskott från blå linjen till 3-2 för Vegas, vilket också blev slutresultatet.

Colorado leder nu kvartsfinalen med 2-1.

Andra raka

Montreal fortsätter sitt segertåg i Stanley Cup tack vare Tyler Toffolis 1–0, som gav laget sin andra raka seger mot Winnipeg

Förra mötets seger överskuggades av en våldsam tackling från Winnipegs Mark Scheifele, som kom med full fart mot Jake Evans huvud, just som han hade säkrat segern med ett mål i öppen kasse.

Dagens seger var mer ljuv, även om Winnipegs Kyle Connor fick alla att hålla andan när han tappert försökte sig på ett reduceringsmål med bara tre sekunder kvar av matchen.

Men Montreals målvakt Carey Price stod emot, liksom vid de tidigare 29 skotten i matchen, och höll för första gången nollan i årets slutspel.

Tillsammans med sin lagkamrat Tyler Toffolis, som gjorde matchens enda mål, förde de laget till seger och belönades senare med utmärkelsen "matchens spelare".

Till den ärade skaran fick även Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck sälla sig efter att ha räddat 23 av Montreals 24 skott på mål.

Fem raka

Montreal har nu vunnit fem raka matcher sedan de återhämtade sig från 3–1-underläget i den förra slutspelsomgången mot Toronto. Det är det tredje laget i år, tillsammans med Winnipeg och Tampa Bay, som har vunnit de två första bortamatcherna i en slutspelsomgång.

Annons

Nästa möte mellan de kanadensiska lagen, den tredje i bäst av sju matcher, sker i Montreal. Matchen spelas natten mot måndag, svensk tid. En match som Mark Scheifele missar då hans straff för tacklingen i förra mötet blev fyra matchers avstängning.

Fakta: Stanley Cup-slutspelet

Så här är ställningen i NHL-slutspelet Stanley Cup, kvartsfinaler.

Östra divisionen:

Boston–New York Islanders. 2–1 i matcher (bäst av sju). Nästa match natten mot söndag svensk tid.

Västra divisionen:

Colorado–Vegas, 2–1 i matcher. Nästa match natten mot måndag.

Centrala divisionen:

Carolina–Tampa Bay, 1–2 i matcher. Nästa match i dag lördag, svensk tid.

Norra divisionen:

Montreal–Winnipeg, 2–0 i matcher. Nästa match spelas natten mot måndag, svensk tid.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons