Annons

Prinsen racingklar – tävlar mot Stenmark

En prins och en alpinkung.
Nu ställs celebriteterna prins Carl Philip och Ingemar Stenmark mot varandra i Porsche Sprintchallenge.
Dessutom spetsas bataljen av förre norske alpinstjärnan Aksel Lund Svindal.
Bilsport • Publicerad 3 maj 2022
Prins Carl Philip lämnar Porsche Carrerra Cup för att tävla i underklassen Porsche Sprintchallenge. Arkivbild.
Prins Carl Philip lämnar Porsche Carrerra Cup för att tävla i underklassen Porsche Sprintchallenge. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Prinsen har tidigare kört Porsche Carrera Cup men väljer nu av tidsmässiga skäl att fokusera på underklassen.

"Den tid det kräver att sätta sig in i nya Porsche 911 GT3 Cup (992) i Carrera Cup har jag inte i dagens läge", sade han till tävlingens webbplats efter helgens genrep på Mantorp.

Annons

"Det är en jättefin bil med bra balans. Den har emellertid mindre effekt än vad jag är van vid och därför behöver jag lära om lite, bland annat hitta nya bromspunkter."

Prins Carl Philip kommer inte att köra alla deltävlingar, och sedan tidigare är det klart att han inte är en del av premiärens startfält i Anderstorp den 13–14 maj.

När han väl gör säsongsdebut ställs han mot ett nytt och legendariskt team – i alla fall i den alpina världen: Ingemar Stenmark, 66 år, och Aksel Lund Svindal, 39.

"För en gång skull kanske jag har lite mer erfarenhet än många av mina konkurrenter, men det finns flera stycken i startfältet som är väldigt snabba och efter dagarna här på Mantorp Park är jag väldigt imponerad av Aksel Lund Svindal", sade prins Carl Philip.

Fakta: Preliminär racingkalender

13–14 maj: Anderstorp.

17–18 juni: Fällfors.

9–10 juli: Falkenberg.

5–6 augusti: Anderstorp.

19–20 Augusti: Karlskoga.

16–17 september: Rakkestad, Norge.

30 september–1 oktober: Mantorp.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons