Annons

PSG-bossarnas domarilska utreds

Den spektakulära förlusten mot Real Madrid och uttåget ur Champions League blev för mycket.
Paris Saint-Germains vd Nasser al-Khelaifi och sportchefen Leonardo blev topp tunnor rasande – och försökte konfrontera domaren.
Nu ska deras beteende utredas, meddelar Europeiska fotbollsförbundet (Uefa).
Fotboll • Publicerad 10 mars 2022
Paris Saint-Germains sportchef Leonardo och vd Nasser al-Khelaifi. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Trots 1–0-ledning från den första åttondelsfinalen och trots Kylian Mbappés ledningsmål i returen blev Paris Saint-Germain utslaget sedan Karim Benzema svarat för ett hattrick och på egen hand vänt matchen.

Benzemas första mål föregicks av en duell med PSG-målvakten Gianluigi Donnarumma. Något som tränaren Mauricio Pochettino efter matchen sade var "en klar frispark".

Dunkade på dörren

Annons

Och flera medier rapporterar att det var just det målet som fick topplocket att gå på PSG-bossarna Nasser al-Khelaifi och Leonardo, och att duon efter matchen i kokande ilska tog sig fram till domarnas omklädningsrum i katakomberna på Santiago Bernabéu-stadion. Källor till AFP har bekräftat att duon dunkade på dörren till omklädningsrummet.

Enligt spanska tidningen Marca ska al-Khelaifi i sin jakt på domarnas tillhåll ha stormat in i fel omklädningsrum och konfronterat Real Madrids matchdelegat Megía Dávila – varpå flera andra personer var tvungna att gå emellan för att förhindra att situationen tog sig fysiska uttryck.

Spänt sedan tidigare

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) meddelar att en utredning nu är inledd gällande al-Khelaifis och Leonardos beteende.

Det har sedan tidigare varit spänt mellan Real Madrid och Paris Saint-Germain, sedan Real Madrid ska vara på väg att värva PSG-stjärnan Kylian Mbappé i sommar. Den sistnämnde har än så länge vägrat att förlänga sitt kontrakt, som löper ut efter säsongen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons