Annons

Publiken hyllade KIK-produkten: ”Hörde det var ett jäkla jubel”

KIK körde över Helsingborg med 6–1. Vem som gladde de 812 i Kristianstads Ishall mest under fredagskvällen? KIK-produkten Zeke Back, som avslutade målkalaset med fyra minuter kvar av matchen.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 21 september 2018
Zeke Back.
Zeke Back.Foto: Bosse Nilsson

Efter Tobias Dyks 4–1-mål i powerplay, sex minuter in i den tredje perioden, så gav gästerna Helsingborg upp. KIK firade stora triumfer och hade stundtals lekstuga i offensiv zon. Det blev till slut 6–1 efter att KIK-produkten Zeke Back, 22, fick avsluta målgörandet med att förvalta Daniel Håkanssons fina framspelning genom att lyfta in pucken i mål via ribban.

Annons

– Vi kom i en spelvändning och jag fick en jättebra passning av Håkansson. Det första hörnet brukar vara ledigt. Skitroligt att få göra mål, säger Zeke Back, som gjorde mål till publikens stora förtjusning.

– Jag hörde att det var ett jäkla jubel, säger Zeke Back, som spelade till sig ett permanent KIK-kontrakt efter hemmacupen.

Dock var inte målet Zeke Backs första seniormål i KIK-dressen.

– Nej, jag fick äran att göra ett mål i fjol när jag var utlånad från Mörrum.

När både Herman Hansson (befarad hjärnskakning) och Hampus Forsling (lårkaka) försvann ur matchen så blev det mycket istid för Zeke Back i den trejde perioden.

– Tyvärr så hör skador till sporten och det öppnade upp för mig den här gången. Det var fantastiskt roligt att få spela så mycket och det känns bara positivt just nu efter matchen.

En annan som också var glad efter matchen var powerforwarden Mikael Johansson, som i fjol smällde in 20 mål för KIK. Efter de första matcherna stod Johansson på noll poäng. Men efter två mål och en assist mot Helsingborg kände man igen forwarden.

– Ibland går det inte som man har tänkt sig, men vi har vunnit matcherna och det är det viktiga. Jag tycker att jag har skapat en del i de andra matcherna med, skillnaden är att jag den här gången fick utdelning.

Mikael Johansson jublar efter sitt första mål i matchen mot Helsingborg.
Mikael Johansson jublar efter sitt första mål i matchen mot Helsingborg.Foto: Bosse Nilsson
Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons