Annons

Rallycross-VM i Höljes flyttas till augusti

Rallycross-VM i värmländska Höljes flyttas. I stället för tävlingar första helgen i juli som varit tradition får nu Höljes inleda VM med tävlingar 20–23 augusti.
Rallycross • Publicerad 4 maj 2020
Rallycross-VM i värmländska Höljes flyttas. I stället för tävlingar första helgen i juli som varit tradition får Höljes inleda VM med tävlingar i augusti. Arkivbild.
Rallycross-VM i värmländska Höljes flyttas. I stället för tävlingar första helgen i juli som varit tradition får Höljes inleda VM med tävlingar i augusti. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Rallycrossen i Höljes brukar vara en folkfest med publik på upp emot 50 000 åskådare i grusgropen i Värmlandsskogen. Första helgen i juli kallas ofta "magic weekend".

– Men att vi får ett nytt datum att jobba med känns bra. Optimismen finns och viljan finns. Men det här är plan B. Det finns också en plan C och en plan D, säger Morgan Östlund.

Annons

Frågan är om det så sent på sommaren finns en möjlighet att samla en så stor publik som man brukar, även om det skulle vara tillåtet.

– Samtidigt kan man tänka att det finns ett uppdämt behov av att få gå på idrottstävlingar. Att det dessutom blir VM-premiär innebär att det inte bara blir en vanlig augustikväll. Det blir lite extra tänker jag, säger Morgan Östlund.

Rallyross-VM inleds nu i Höljes och följs av ett kompakt program med ytterligare sju tävlingar fram till och med oktober, för att sedan avslutas på Nürburgring i Tyskland i mitten av december.

Fakta: Nya datum för Rallycross-VM

20-23 augusti: Höljes, Sverige.

4–6 september: Lohéac, Frankrike.

18–20 september: Riga, Lettland.

2–4 oktober: Spa-Francorchamps, Belgien.

9–11 oktober: Montalegre, Portugal.

16–18 okotber: Barcelona, Spanien.

29–31 okotober: Yas Marina, Abu Dhabi (2 lopp).

11–13 december: Nürburgring, Tyskland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons