Annons

Rangnick: Omöjligt att tacka nej till United

Ralf Rangnick nobbade Chelsea i januari.
Men när Manchester United hörde av sig efter att Ole Gunnar Solskjær fått sparken kunde tysken inte tacka nej.
Fotboll • Publicerad 3 december 2021
Ralf Rangnick. Arkivbild.
Ralf Rangnick. Arkivbild.Foto: Jens Meyer/AP/TT

Det var efter att Frank Lampard blivit sparkad av Chelsea i januari som Londonklubben hörde av sig till Ralf Rangnick. Men den tidigare Leipzigtränaren valde att avstå.

– När Chelsea kontaktade mig pratade de bara om att bli tillfällig tränare i fyra månader, och där fanns inga planer på något samarbete utöver det, säger han.

Annons

Med United var det annorlunda. Den 63-årige tränaren kommer att leda laget säsongen ut och sedan finnas kvar i en rådgivarroll i ytterligare två år.

– När allt kommer omkring: När Manchester United erbjuder en sådan roll, är det inte möjligt att säga nej, säger Rangnick.

Han var på plats på Old Trafford och såg sitt nya lag besegra rivalen Arsenal med 3–2 på torsdagskvällen. Hemmamatchen mot Crystal Palace på söndag blir hans första match på tränarbänken för Premier League-jätten.

Och Rangnick är optimistisk.

– Jag tycker att truppen som Jürgen Klopp tog över i Liverpool definitivt inte var bättre än truppen som jag har tagit över här i Manchester United, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons