Annons

Rättsliga åtgärder mot degradering

Fotboll • Publicerad 12 maj 2020
Vitklädda Amiens, här i en match mot Paris SG, tar till rättsliga åtgärder för att försöka stoppa degradering från den franska högstaligan. Arkivbild.
Vitklädda Amiens, här i en match mot Paris SG, tar till rättsliga åtgärder för att försöka stoppa degradering från den franska högstaligan. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Franska ligaklubben Amiens tar till rättsliga åtgärder i ett försök att stoppa nedflyttning från Ligue 1.

Den franska ligafotbollen stoppades på grund av coronapandemin när tio omgångar återstod. När den franska regeringen uteslöt några idrottsevenemang före augusti månad tog ligaorganisationen LFP beslutet att ställa in resten av säsongen.

Annons

LFP bestämde att serieledande Paris SG skulle få mästartiteln och att de två sista lagen, Amiens och Toulouse, skulle degraderas. Amiens hade fyra poäng upp till säker mark.

Amiens hotade tidigt med rättsliga åtgärder och på tisdagen offentliggjorde klubben att det blir rättssak.

– Vi anser att beslutet går mot sportslig rättvisa och att det är en bestraffning från ligan. Det är orättvist. Vi har tvingats in i den här fajten och att gå till domstol för att stoppa det här orättvisa beslutet, sade klubbens ordförande Bernard Joannin vid en presskonferens.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons