Annons

Reading får poängavdrag: "Räcker inte"

Fotboll • Publicerad 4 april 2023
Readings stjärnanfallare Andy Carroll kan degraderas till League One. Arkivbild.
Readings stjärnanfallare Andy Carroll kan degraderas till League One. Arkivbild.Foto: Rui Vieira AP/TT

Championshipklubben Reading straffas med ett poängavdrag på sex poäng av ligaorganisationen EFL, English Football League.

Anledningen är att man har brutit mot ligans ekonomiska regelverk. Sanktionerna hängde över Reading sedan 2021 och man har haft tid på sig att åtgärda de finansiella problemen, men EFL anser att klubben inte har gjort det och därför blir straffet verklighet.

Annons

Reading tappar nu sex mycket värdefulla poäng, från 46 till 40, och riskerar således i allra högsta grad degradering till League One. Man parkerar på en 20:e plats i tabellen.

"Vi har genomfört stora förändringar på seniornivå och sett över lönestrukturen och transferstrategin. Men de åtgärderna räcker inte till för att klara budgeten", skriver klubben i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons