Annons

Redbergslid klara för ny SM-final

HANDBOLL GÖTEBORG. IFK Skövde bjöd på oväntat hårt motstånd mot Redbergslid i den tredje och avgörande semifinalen i handboll. Efter en riktig kämpainsats kunde till slut Redbergslid vinna med 27–24 (12–9) och möter nu Guif i finalen. Från TT
Sport • Publicerad 24 april 2001

–Det blev en underbar handbollsmatch mellan två mycket bra lag, sade Redebergslids tränare Magnus Johansson efter matchen.

–Det fanns många bra spelare ute på planen. Titta bara på Skövdes Vegard Samdahl som blev bästa målskytt med sina elva mål.

Annons

Skövde, som överraskade med att vinna den första semifinalen, började bäst och skapade mängder med chanser. Men, då storspelade Peter Johansson i Redbergslids mål och svarade för flera kanonräddningar.

–Det fungerade bra i början, men vårt försvarsspel fungerade också bra och tvingade Skövdes spelare att skjuta från svåra lägen, sade Peter Johansson.

Redbergslid hade möjligheter att vid några tillfällen att rycka ifrån i målprotokollet och hade flera både tre- och fyramålsledningar men Skövde kom hela tiden tillbaka och kvitterade vid ett par tillfällen. Sista gången var vid 15–15.

–Sedan tog vår rutin över och vi kunde kämpa ner dem till slut, sade Peter Johansson.

I finalen möter nu Redbergslid överraskningslaget Guif som slog ut Drott i två raka semifinaler.

–Det kommer att bli tuffa finaler. Guif har varit bra hela säsongen och vann till exempel den sista seriematchen mot oss, sade Magnus Johansson.

Redbergslid börjar hemma på söndag. Och tur är väl det. Sporthallen i Eskilstuna är upptagen av en stor ungdomsbasketturnering just då.

Hade Skövde nått finalen hade Guif fått inleda hemma. Frågan hade bara varit var?

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons