Regerande mästarna enkelt till semifinal

Topplagen i bandyns grundserie fortsätter att leverera i slutspelet.
På tisdagen säkrade seriesegraren Villa Lidköping och tabelltvåan AIK en plats i herrarnas SM-semifinaler efter tre raka segrar vardera.
Bandy • Publicerad 1 mars 2022
Tim Persson visade att han har näsa för målet när Villa Lidköping säkrade en plats i SM-semifinalen på tisdagskvällen. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Regerande svenska mästaren Villa Lidköping ser ut att vara laget att slå också den här säsongen. Västgötarna vann grundserien efter att bara ha förlorat två matcher, och i kvartsfinalen mot Motala var det heller aldrig något snack.

Resultaten 5–3, 7–3 och så tisdagens överkörning 10–1 innebär att Villa har säkrat semifinalplatsen efter 3–0 i matcher.

Persson fyramålsskytt

Philip Florén gav gästande Motala ledningen redan i den tredje minuten, men då hade hemmalagets Tim Persson och Christoffer Edlund inte riktigt hunnit vakna. Med två mål vardera under de första 30 minuterna vände duon matchen till 4–1 och efter paus stänkte Persson in ytterligare två bollar för att vara på den säkra sidan. Innan Motalas säsong var slut hade de släppt in tvåsiffrigt för kvällen.

– Det började väl lite trevande kanske, men sedan tycker jag att vi äger matchen helt och hållet. Det var ett tröttkört Motala som inte orkade till slut, säger Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson till Sportbladet Play.

Fjolårsfinalisten AIK är också vidare till semifinal efter 3–0 i matcher mot Broberg/Söderhamn. Ryssen Alan Dzjusojev gjorde tre av lagets mål när avancemanget från kvartsfinal säkrades genom 10–4 på tisdagskvällen.

Sandviken ger sig inte

De övriga två kvartsfinalerna lever. Sandviken grep sista halmstrået genom att slå Västerås med 5–4 på bortaplan, och därmed reducera till 1–2 i matcher. Vinnaren i det mötet ställs mot Villa Lidköping i semifinal.

Edsbyn slog samtidigt Sirius med 5–4 på hemmaplan, för att ta ledningen med 2–1 i matcher.

Kvartsfinalerna fortsätter på torsdag och eventuellt fredag. Semifinalspelet inleds på söndag.