Annons

Rekordintresse för ”Slaget om den Orangea staden”

Coronapandemin stoppar inte ”Slaget om den Orangea staden” – tvärtom.
– Vi slår rekord i år, med råge dessutom. 65 lag är anmälda vilket är 20 fler än förra året, säger tävlingsledaren Rolf Brymell.
Golf/Kristianstad • Publicerad 4 juli 2020
Rolf Brymell och Ulf Griwell på Skepparslövs GK har lyckats samla stora delar av kommunens idrottsföreningar till tävlingen ”Slaget om den Orangea staden.”
Rolf Brymell och Ulf Griwell på Skepparslövs GK har lyckats samla stora delar av kommunens idrottsföreningar till tävlingen ”Slaget om den Orangea staden.”Foto: Tommy Svensson

Slaget om den Orangea staden på Skepparslövs golfbana har blivit ett populärt inslag under sommaren. En mötesplats där idrottsföreningarna ställs mot företagen i kommunen.

Och den här sommaren är intresset större än någonsin.

Annons

– Det känns som att vi har lyckats samla stora delar av föreningslivet i Kristianstad, och det känns så jäkla kul. Alla sporter är mer eller mindre representerade, säger Rolf Brymell, och räknar upp klubbar som IFK Kristianstad, Kristianstads IK, Kristianstad BK, Pan-Kristianstad, Kristianstads DFF, KFUM Kristianstad och Willands IBK.

– Och så naturligtvis Wä IF (Admir Sitarevic och Tony Svanström) som är regerande mästare.

Vad ligger bakom succén?

– Golf är den enda sporten där du kan sammanföra företag och idrottsföreningar och tävla under samma premisser. Dessutom börjar tävlingen nu sätta sig på allvar, säger Rolf Brymell.

Fredrik ”Hasse” Hansson och Herman Hansson ställde upp försvarade färgerna för Kristianstads IK förra året.
Fredrik ”Hasse” Hansson och Herman Hansson ställde upp försvarade färgerna för Kristianstads IK förra året.Foto: Victor Lindstammer

Coronapandemin gör att det troligtvis inte kommer att bli någon ”kanonstart” i år utan alla lag får gå ut från första tee.

– Det är Golfförbundets rekommendationer och självklart så följer vi dem, säger Rolf Brymell, som dessutom berättar att det blir fler restriktioner med tanke på corona.

– Allt betalning kommer att göras i förväg, ranchen kommer att vara hårt bevakad och det blir ingen gemensam prisutdelning. Vi tar vårt ansvar, alternativet hade varit att ställa in men det var vi inte intresserade av.

Fakta

Slaget om den Orangea staden

När: Söndagen 26 juli. Första boll slår ut 09.30. Sista boll beräknas vara inne 16.00.

Var: Skepparslövs GK.

Vad: Kristianstads idrottsföreningar och lokala företag gör upp om vem som är bäst i golf.

Tävlingsform: Texas Scramble. Alla spelare slår ut, sedan väljs ett av utslagen och därefter fortsätter spelet på samma sätt till dess att bollen är i hål. Dock måste varje spelare bidra med ett förutbestämt antal utslag.

Priser: Orangea kavajer till vinnarna och vandringspriset Sport-Åke Trophy.

Regerande mästare: Wä IF.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons