Annons

Covid stoppar Ribom i världscupavslutningen

Emma Ribom testar fortsatt positivt för covid-19 och missar därför världscupavslutningen i Falun i helgen, meddelar Svenska skidförbundet.
Skidor • Publicerad 10 mars 2022
Emma Ribom. Arkivbild.
Emma Ribom. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Ribom, som var uttagen till både sprinten och distansloppet, tvingas avstå de avslutande världscuptävlingarna i Falun. I hennes ställe tas Moa Hansson ut i sprinten, medan Maja Dahlqvist får Riboms plats i distansloppet.

Ribom missade även tävlingarna i Drammen och Holmenkollen förra helgen, eftersom hon först klassades som nära kontakt till Marcus Grate som konstaterats smittad och sedan testade positivt själv.

Annons

Den svenska landslagstruppen förändras även på grund av sjukdomsfall i herrlaget. George Ersson är sjuk och ersätts av Gustaf Berglund.

Ribom har individuellt varit på pallen i världscupen en gång den här säsongen – i sprinten i Lahtis i slutet av februari, då hon blev tvåa. Hon ligger tolva i sprintcupen och 22:a i totalcupen just nu.

I OS i Peking blev Ribom sexa i sprinten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons