Annons

Robert Andersson stannar i Halmstad

Sport • Publicerad 11 januari 2001

FOTBOLL. Robert Anderssons alla försök att hitta en ny fotbollsklubb slutade med att han stannar i Halmstad. På onsdagen skrev den 29-årige anfallaren på ett treårskontrakt med mästarklubben HBK.

Det som återstår innan affären helt är i lås är förhandlingar mellan Halmstads BK och IFK Göteborg. HBK lånade ju Robert Andersson från Blåvitt förra säsongen.

Annons

–Vi har informerat IFK:s ledning och ska ta upp förhandlingar med dem, sade Halmstads vice ordförande Bengt Sjöholm då affären presenterades på onsdagen.

Robert Andersson har länge sökt sig om efter en ny arbetsgivare. Avståndet var för stort mellan honom och HBK när det skulle pratas ny lön.

–Jag ville ju gärna komma ut och tjäna pengar i sluttampen på karriären, sade Robert Andersson. TT Andersson var i Nottingham och provtränade, han fick ett bud från franska division 2-klubben Ajaccio, han nämndes i samband med Toulouse och sades var i princip klar för Elfsborg.

Det blev Halmstad.

–Korttidsbudet från klubben från Korsika (Ajaccio) var mest konkret. Men det gällde bara för resten av den här säsongen, maj ut, och då stannar jag hellre i Halmstad, sade Andersson.

–Här vet jag vad jag har, jag bor två mil utanför stan och nu känns det bara bra. Med Robert Andersson kvar i truppen får Halmstad ett tungt offensivt artilleri kommande säsong. Förutom Andersson finns Stefan Selakovic och Henrik Bertilsson kvar och med spelare som Roger Nordstrand, Christian Lundström, ny från Frölunda, och Samuel Wowoah, ny från Djurgården, blir konkurrensen hård om de främre platserna.

–Jag tror aldrig vi har haft sån spännande offensiv bredd, sade Bengt Sjöholm.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons